Koronavírus Zalában

2020.12.15. 07:00

Online tartja vers- és prózamondó versenyét a hévízi Festetics György Művelődési Központ

Idén online formában rendezi meg a Festetics György Művelődési Központ december 20-án a Szabó Lőrinc vers- és prózamondó versenyt. A zsűri a könyvtárban foglal majd helyet, az esemény pedig a Facebookon lesz követhető – adott tájékoztatást Hermann Katalin igazgató.

Péter B. Árpád

Fotó: Pixabay

A résztvevők számát ezúttal limitálták, és az elmúlt években sikerrel szereplő 20 előadót hívták meg, akik most nem két, hanem csupán egy verset adnak elő.

A szakember leszögezte: ma már nagyon kevés platformon lehet minőségi kultúrával találkozni, ezért úgy gondolták, hogy nem maradhat el az irodalmi műveket, illetve a szép beszédet is népszerűsítő program.

A zsűri elnöke idén is Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója lesz, de a netes publikum is díjazhatja a kedvencét, hiszen a verseket az esemény után feltöltik a művelődési központ közösségi oldalára, ahol szavazni lehet. A fődíj – tekintettel a járványhelyzetre – ezúttal nem egy utazás, hanem készpénz lesz, és értékes ajándékkal jutalmazzák a legtöbb lájkot begyűjtő előadót is.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában