a benne rejlő felelősséget is átérzik

2020.12.29. 11:30

Jelentős szakmai siker: KÓTA-díjban részesült Nagykanizsa Város Vegyeskara

Újabb jelentős szakmai sikert ért el Nagykanizsa Város Vegyeskara, melynek a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége KÓTA-díjat adományozott.

Horváth-Balogh Attila

Nagykanizsa Város Vegyeskara korábbi felvételen, elöl középen Cseke József karnagy

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

Az indoklás szerint a rangos elismerést kórus kategóriában ítélték oda a vegyes karnak a magyar zenekultúra területén végzett kimagasló munkássága elismeréseként. A KÓTA-díjakat általában a magyar kultúra napjához kötődően szokták átadni ünnepélyes keretek közt, erre azonban a járvány miatt most – és várhatóan még jó ideig – nincs lehetőség.

Nagykanizsa Város Vegyeskara korábbi felvételen, elöl középen Cseke József karnagy
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

– Az utolsó koncertünket október 22-én tartottuk, ezen bemutattuk az új lemezünket és megünnepeltük a vegyes kar fennállásának negyvenötödik évfordulóját – idézte fel Cseke József, Nagykanizsa Város Vegyeskarának karnagya. – Nagyon jól sikerült koncert volt, méltó megkoronázása egy folyamatnak, ugyanis októberben múlt pontosan öt éve, hogy átvettem a kórus vezetését. Az eltelt időszakban látványos szakmai fejlődés jellemezte a csapatot, sorra „szállítottuk” a kiváló eredményeket, arany diplomákat a legnevesebb külföldi és hazai kórustalálkozókról. Természetesen a KÓTA vezetősége ezeket az eredményeket figyelemmel kíséri, azt gondolom, ezért a mostani elismerés egyértelműen a sike­reinknek, a nívós szakmai munkának szól.

Cseke József hozzátette: nyilván nagyon örülnek az újabb díjnak, ami azonban egyfajta felelősséget is ró a vegyes karra. Mindenképpen szeretnének ennek megfelelni, és továbbhaladni azon az úton, amin 2015-ben elindultak.

A karnagy úgy érzi: sikereik kapcsán el kell mondani, hogy sokat köszönhetnek támogatóiknak is, különösen Balogh László polgármesternek és a képviselő-testület egészének az erkölcsi és anyagi megbecsülésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában