A közművelődés vonzásában

2020.11.23. 10:00

Szakmai életút a népművelés tükrében – Megjelent Papp Ferenc kiadványa

A Nagykanizsai Városvédő Egyesület gondozásában jelent meg a közelmúltban a szervezet alelnöke, Papp Ferenc A közművelődés vonzásában című kiadványa.

Benedek Bálint

Papp Ferenc nemrégiben ünnepelte 70. születésnapját, most pedig elkészült az életútját is bemutató kiadvány

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

Cserti Tibor, az egyesület elnöke elmondta: a kötetben kirajzolódik a szerző nyitottsága, igényessége a környezetéből érkező kulturális impulzusok befogadására, s Papp Ferenc négy évtizedes közművelődési tevékenységének fontosabb állomásairól is képet kaphat az olvasó.

Papp Ferenc nemrégiben ünnepelte 70. születésnapját, most pedig elkészült az életútját is bemutató kiadvány Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Papp Ferenc, a Hevesi Sándor Művelődési Központ nyugalmazott igazgatója, a város kulturális életének egyik meghatározó egyénisége a közelmúltban ünnepelte 70. születésnapját. Huszonöt éven keresztül volt az intézmény vezetője. Munkáját szakmai felkészültség és innováció jellemezte, munkatársai szerint demokratikus vezetőként, felelősséggel irányította a ház munkáját.

Az új könyv olvasói megismerhetik Papp Ferenc gazdag életútjának stációit és a kulturális értékek iránti elkötelezettségét.

- Szombathelyen, a Nyugat- Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában, volt főiskolámban 2012-ben tartották a népművelő-könyvtáros képzés 50. évfordulójára rendezett ünnepséget – mondta Papp Ferenc. – Az ott tartott előadásom kapcsán többen is felvetették, hogy papírra vethetném pályafutásom tanulságait. Most pedig elkészült a kötet, melyben olvashatnak az egyéni életem alakulásáról, a kor társadalmi jellemzőiről. Ezenkívül a népművelés, majd a közművelődés eredményeiről, gondjairól is. Igyekeztem a nem szakmabeliek miatt olvasmányosabban fogalmazni, kerültem a szakzsargont, néhány fejezetet vidám történetekkel színesítettem. A járvány miatt hivatalos bemutatót nem tartottunk, de a könyvet a Halis István könyvtárban bárki fellapozhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában