évadnyitó társulati ülés

2020.09.02. 07:00

Teljes évadra készül a Griff Bábszínház

Teljes évadra készül a Griff Bábszínház társulata, ezt hangsúlyozta Szűcs István, az intézmény igazgatója, akit kedden az évadnyitó társulati ülés előtt kérdeztünk.

Arany Gábor

Teljes évadra készül a Griff Bábszínház, változatlan társulattal, hangzott el az évadnyitó ülésen

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A koronavírus-járvány miatt sok a bizonytalanság, tette hozzá, de a biztonságos előadások érdekében számos intézkedést tettek. A dolgozók rendszeres ellenőrzésére hőmérőket vettek, kötelező a maszk viselete azoknak, akik a közönséggel kerülnek kapcsolatba, ezen túlmenően kifestették, fertőtlenítették a játéktermet, amit az előadások előtt és után ózongenerátorral fertőtlenítenek.

Teljes évadra készül a Griff Bábszínház, változatlan társulattal, hangzott el az évadnyitó ülésen
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Felkészültek arra is, hogy a 100 férőhelyes nézőtér nem fog megtelni, mert kevesebb lesz a szervezett előadás, vagy mert az óvodák, iskolák nem kívánnak osztozni más intézményekkel a helyeken. Ezért hétvégi előadásokat is terveznek, amivel a családoknak akarnak kedvezni, lehetővé téve, hogy a gyerekek eljuthassanak a bábszínházba.

Szűcs István igazgató az évadnyitón
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az új évadra öt darab bemutatását tervezik a változatlan áron kínált bérletben. Iskolásoknak, óvodásoknak és a „vidéknek” külön repertoárt kínálnak. Elsőként a Széttáncolt cipellők lesz látható; a néptáncra épülő darab bemutatása tavasszal elmaradt a járvány miatt. Az Égig érő fa; Pim, a földi malac, aki semmiben sem volt biztos; Titkot mondok; Lenka és Palkó; Csipkerózsika szerepel még a kínálatban.

Az öt évre szóló, az állam és az önkormányzat között nemrég létrejött fenntartói megállapodás garantálja a bábszínházi dolgozók bérét, függetlenül az előadásoktól, ami a vírushelyzetre tekintettel a társulat számára megnyugtató körülmény. Ezt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos hangsúlyozta az évadnyitó társulati ülésen, amelyen részt vett Balaicz Zoltán polgármester is. Vigh László hozzátette, a tavaszihoz hasonló központilag elrendelt bezárás nem lesz, ezért fontosak a bábszínház által bevezetett biztonsági intézkedések, mert ez megteremti a bizalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában