A következő kurzusnak a Honvéd Kaszinó ad helyet

2020.09.10. 10:00

Színjátszók kirándulása Lakitelken

A Honvéd Kaszinó igazgatója, ­Halmos Ildikó nemrégiben egy szakmai továbbképzést ­teljesített kitűnően, melynek megkoronázásaként az intézményben működő művészeti csoportok egy lakitelki kiránduláson vettek részt.

Benedek Bálint

A Honvéd Kaszinó különítménye a lakitelki kiránduláson számos élménnyel gazdagodott

Fotó: ZH

A Nemzeti Művelődési Intézet még a koronavírus-járvány tavaszi begyűrűzése előtt, Színháziskola néven, 30 órás akkreditált továbbképzést indított. A szakmai képzés a színházat, az előadó-művészetet szerető és értő generáció kinevelése érdekében kezdődött. Kiemelt célja, hogy segítséget nyújtson a résztvevőknek abban, hogy miként válasszák ki a különböző közösségek életkorának, igényeinek és a lehetőségeknek megfelelő előadó-művészeti produkciót és azt hogyan dolgozzák fel a résztvevőkkel. A világ kihívásaira nyitott Halmos Ildikó intézményvezetőként nagy lelkesedéssel vetette bele magát a tanulásba.

A Honvéd Kaszinó különítménye a lakitelki kiránduláson számos élménnyel gazdagodott
Fotó: ZH

– A képzés már online fejeződött be, melyet egy személyes hangvételű dolgozat zárt le – mondta az igazgatónő. – Méghozzá a szívemhez oly közel álló Honvéd Kaszinót mutattam be. Különösen kiemelve a színházi kötődését, bemutatva az itt korábban, s jelenleg is működő színházi csoportokat. A fogalmazás annyira megérintette a bírálóbizottság tagjait, hogy a képzés mellé ajándékul egy lakitelki kirándulással leptek meg. Erre a kivételes napra az összes fiatal színésztehetségünket elvittük, megköszönve az előző évi munkájukat.

A lakitelki programban szerepelt a Nemzeti Művelődési Intézet székházának megtekintése, a település felfedezése. A legnagyobb élményt a Gózon Gyula Színház előadásában Szabó Magda életét bemutató színdarab jelentette.

Halmos Ildikó eldöntötte: a következő képzést befogadja a kanizsai intézmény. Mindenki jelentkezhet, aki érettségivel rendelkezik, s érdeklődik az előadóművészetek iránt, tevékenységében támogatja a színház, és tágabban az előadóművészetek iránt fogékony generációk kinevelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában