Zalai kötödésű iparművész

2020.06.15. 08:00

Varga Bernadett szakrális kárpitjaiból nyílik kiállítás Szombathelyen

Ars Sacra címmel Varga Bernadett, zalai kötődésű iparművész kárpitjaiból nyílik kiállítás június 17-én, szerdán 18 órakor a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián.

ZH

Az NKA által támogatott tárlatot prof. dr. Prokopp Mária művészettörténész nyitja meg. Varga Bernadett Keszthelyen született, Hévízen nevelkedett, majd tanulmányai végeztével Vasszécsenyben telepedett le férjével, Tóth Csaba festőművésszel. 1982-ben érettségizett a pécsi Művészeti Szakközépiskola textil szakán, egyik mestere a nagykanizsai kötődésű R. Fürtös Ilona volt. 1988-ban diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola textilfalikép-szőnyegszövő szakán, diplomamunkája az egregyi templomba került Apokalipszis gobelin volt. 1991-től tanít a szombathelyi művészeti középiskolában, 1995-től tagja a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének, 1996-tól a Magyar Kárpitszövők Egyesületének. Több munkát készített a hévízi templom számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában