Kihirdették a könyvtári vetélkedő eredményeit

2020.06.19. 12:00

Kincsek között ZEGerészni

A ZEGerésző online helyismereti vetélkedősorozatot 2017-ben indította el a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A legutóbbi viadal eredményhirdetését tegnap tartották.

Arany Horváth Zsuzsa

Az intézmény fontosnak tartja a helyismereti gyűjtemény szolgáltatásainak megismertetését, a ZEGerészővel erre a „kincseskamrára” irányítják a figyelmet. Április 8-ától 7 héten át hetente került fel új feladatlap a bibliotéka honlapjára, melyek a játék végéig elérhetők maradtak, így később is be lehetett kapcsolódni. Az utazási, kirándulási lehetőségek korlátozása miatt virtuális foteltúrát hirdettek, a vetélkedőn részt vevők képzeletben utazhattak végig Zala megye tájain – tájékoztatott Tóth Renáta, az intézmény igazgatóhelyettese. Érintették a Zala-völgyi kerékpárút mentén található nevezetességeket, képzeletben elutaztak Zalaszentgrót felé és a történelmi Zala vármegye területére is. A beugró kérdésként szereplő keresztrejtvényhez a zalaegerszegi helyi járatú buszok útvonalának ismeretére is szükség volt. Huszonegyen indultak kalandozni, közülük tízen tartottak ki végig, és Kiss Gábor igazgatótól tegnap mindannyian kaptak ajándékcsomagot, amelyet a zalaegerszegi tourinform-iroda ajánlott fel. Az első három helyen holtverseny született, a díjátadón heten jelentek meg személyesen.

Elöl, balról: Szuper Ildikó (1. helyezett), Krolopp Judit (1.), Szilágyiné Szalai Éva (2.), Barta Mária (7.), Fülöp Katalin (3.). Hátul: Tódor Tamás és Tuboly Andrea (a Tourinform Zalaegerszeg munkatársai), Szili Erika könyvtáros, Tolnai Tímea (6.) Ferenczi Sebestyén (3.), Gyenes Imre könyvtáros
Fotó: Katona Tibor

 

Ezek is érdekelhetik