Szabadtérire tervezik

2020.06.19. 12:00

Augusztus 16-ra tolódott el a Fatemplom fesztivál

A megszokott időponthoz képest később és speciális körülmények közt tartják meg a Fatemplom fesztivált.

Gyuricza Ferenc

A Kaláka együttes és Sebestyén Márta a magyarföldi fatemplomban

Fotó: ZH-archív/Gyuricza Ferenc

Minderről a fő szervezők egyike, Marosi Veronika beszélt lapunknak. Mint mondotta, a Fatemplom fesztivál hagyományos és jól bejáratott időpontja július második hetének végére esik, ám idén a koronavírus-járvány miatt akkor erre nincs mód.

– Mint az köztudott, zenei jellegű fesztiválok augusztus 15-től tarthatók, ez a mi lehetőségeinket is erősen korlátozta – mondta Marosi Veronika. – Le nem akartuk mondani a fesztivált, s az sem volt szándékunk, hogy a térség hasonló programjainak konkurenciájaként jelentkezzünk. Ezt oldotta meg a Hétrétország fesztiváligazgatójának, Sülyi Péternek a megkeresése, aki azt vetette fel, hogy befogadó programként, köztivál jelleggel összefognák azokat a térségi rendezvényeket, amelyek a járványügyi korlátozások miatt nehéz helyzetbe kerültek, így többek közt velünk is szívesen működnének együtt – magyarázta.

A Kaláka együttes és Sebestyén Márta a magyarföldi fatemplomban
Fotó: ZH-archív/Gyuricza Ferenc

A Fatemplom fesztivál ennek megfelelően egynapos lesz, augusztus 16-án várják a zalai községbe a közönséget. Az eredetileg tervezett programot szűkíteni kell, ám Marosi Veronika szerint így is meg tudják őrizni a fesztivál jellegét, s reményeik szerint hangulatát is. Miután a rendezvény vasárnapra esik, 11 órakor ökumenikus istentisztelettel kezdenek, amelynek szolgálattevő lelkipásztorai Steinbach József református és Fabinyi Tamás evangélikus püspökök, illetve Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát lesznek. Az istentiszteleten a fesztivál fellépőinek egy része is közreműködik. A délutáni programot a Magyarföldön már több alkalommal is megforduló Magyar Honvédség Légierő Zenekara nyitja, ám ezúttal nem térzene jelleggel, hanem önálló koncerttel. Ezt követően Sebestyén Mártát és Andrejszki Juditot hallhatja a közönség, majd a Kaláka együttes mutatja be Kányádi Sándor-emlékműsorát, amelyhez fotókiállítás is társul a Pajtában. A Fatemplom fesztivál esti koncertjén a Muzsikás együttes lép fel, műsorukban Kacsó Hanga és Berecz István működik közre, míg zárásként Szirtes Edina Mókus és Rohmann Ditta duója zenél.

Marosi Veronika azt is elmondta: tekintettel a járványra, igyekeznek minden programot szabadtéren megtartani. Mindez azt is jelenti, hogy a fatemplomban nem lesznek rendezvények. Esőszínpadként a nyitott oldalfalú pajtát jelölték ki, szükség esetén a kisebb koncerteket itt is meg tudják tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában