Beszámolt a jövőbeni terveiről

2020.04.21. 15:00

Csodáld meg Vollein Ferenc alkotásait

A lapunk hasábjairól is ismert Vollein Ferenc alkotó a költészet napjára és a húsvéti ünnepre is készített festményt, valamint beszámolt a közeli terveiről.

ZH

József Attila, ahogy Vollein Ferenc látja

Fotó: ZH

Jól haladnak az EMMI által támogatott, negyedik képzőművészeti albuma előkészületei, tájékoztatott: a mintegy 70 festmény fotózása megtörtént, a nyomdai munkálatokat Zalaegerszegen a Gura Nyomda fogja majd elvégezni.

A magyar költészet napjára festette a József Attila-portrét, amely a készülő kiadványban Utassy József portréjával szerepel majd párban. Az utóbbi 2017-ben készült. József Attila portréját a közelmúltban fejezte be (Utassy költészetére talán József Attila volt a legnagyobb hatással.) Az alkotó a magányos, szomorú, mégis büszke költőt szerette volna megfesteni. Háttérként pedig életének, költészetének néhány fő motívumát jelenítette meg.

József Attila, ahogy Vollein Ferenc látja
Fotó: ZH

A keresztény nagyhét alkalmával egyik idei, a Jézus, a jó pásztor című művének fotója jutott el hozzánk.

Vollein Ferenc arról is tudósította olvasóinkat, hogy a járványhelyzet miatt a legközelebbi festészeti témája a Szűz Mária könyörög Fiához a szenvedő emberiségért témaköre lesz. „Én úgy gondolom, most nincs aktuálisabb festmény ennél, hiszen az emberek szó szerint a túlélésükért küzdenek. Én ezekben a nehéz időkben talán így segíthetek rajtuk. Ezt a munkámat, amelyet már tervezek, mindenképpen a készülő kiadványom külső, első címoldalára szeretném rátenni. Hiszen nekünk magyaroknak Szent István óta Szűz Mária a legfőbb védőszentünk. Az utóbbi időkben talán soha nem volt annyira szükségünk a segítségére, mint most” – írta a fiatalember.

Jézus, a jó pásztor
Fotó: ZH

A járvány elmúltával az elkészült festményeket alkotójuk felajánlja az egyik Balaton-felvidéki templom szakrális terének díszítésére. Reméli, ez az idő mihamarabb bekövetkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában