Alkotónap

2020.03.09. 15:00

Közönség előtt születtek a művek Letenyén

A VIII. Hóvirág Tavaszi Művészeti Fesztivál keretén belül szombaton nyílt alkotónapot tartott a Fáklya Művelődési Házban (FMHK) a Letenyei Festők Köre.

Mirkó Imre

Vajdainé Mikó Judit, Végh Erika, Dömők József, Vertaricsné Horváth Katy, Radnai István, Timár Zoltán, Szabó Katalin

Fotó: Mirkó Imre

Dömők József, a fesztivált szervező művelődési ház igazgatója lapunknak elmondta, hogy a közel egy évtizede megalakult festőkör minden tagja helybeli. A nyílt napon mindenki a saját stílusában alkotott, nem volt kötelező téma, és nem kellett feltétlenül egy nap alatt elkészíteni az alkotásokat. A rendezvényen Timár Zoltán (Tizo), az op-art irányzat képviselője, Végh Erika festő, Vertaricsné Horváth Katy festő, Szabó Katalin festő-grafikus, új tagként Vajdainé Mikó Judit festő vett részt, valamint jelen volt Radnai István fafaragóművész, a tótszentmártoni művésztelep vezetője.

Vajdainé Mikó Judit, Végh Erika, Dömők József, Vertaricsné Horváth Katy, Radnai István, Timár Zoltán, Szabó Katalin Fotó: Mirkó Imre

A nyílt alkotónap lényege, hogy a művészek szabadon dolgoznak, közben egymással ismerkednek, a közönség pedig bepillantást nyerhet a művek létrehozásának folyamatába. A Letenyei Festők Körének tagjai eddig minden évben csak a Mura Menti Napok ideje alatt, augusztusban alkottak nyilvánosan. Most első alkalommal vannak jelen a Hóvirág Fesztiválon, de ott lesznek az októberi Platán Napokon, és a tél folyamán is bemutatkoznak a nyilvánosságnak. A most elkészült művek az alkotók gyűjteményét gyarapítják. A nyári fesztiválokra várhatóan a festők körének létszáma megduplázódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában