A vasutas kulturális intézmény büszke a névadójára

2019.12.18. 07:00

Kodály Zoltán emléknap Nagykanizsán

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban hétfőn a névadó születésének 137. évfordulójára emlékeztek. A gálaműsorban az intézmény csoportjai léptek fel.

Benedek Bálint

A Kodály énekkar az emléknapon Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Kámánné Szép Terézia intézményvezető köszöntötte a vendégeket, s Kodály Zoltán életútjának fontosabb állomásairól beszélt. Elmondta: Kodály mindig küzdött az ifjúság zenei neveléséért, az iskolai énekoktatásért. Sokat tett a kóruskultúra hazai elemekre építő ápolásáért is.

– A híres zeneszerző még életében hozzájárult, hogy intézményünk 1954-ben felvehesse a nevét – említette. – Kodály munkásságához méltón a művelődési ház fontos feladatának tekinti a népi kultúra értékeinek megőrzését és a hagyományok ápolását.

A Kodály énekkar az emléknapon Fotó: Szakony Attila

Püspökiné Jámbor Zsuzsanna, a művelődési ház falai között működő Kodály Zoltán Énekkar művészeti vezetője részletesen, néha humorral vegyítve kísérte végig Kodály munkásságát. Az ünnepi műsorban a Thúry György Szakképző Iskola diákjai, a Kodály Zoltán Énekkar, valamint a Mamik Hagyományőrző Dalkör lépett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában