Gyermekek a gyermekekért

2019.12.12. 07:00

Jótékonysági koncert a nagykanizsai református templomban

Gyermekek a gyermekekért címmel tartott jótékonysági koncertet a református templomban kedden a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI. A befolyt adományokból a rászoruló családokat támogatják.

Benedek Bálint

A program megnyitóján a református egyház Csillagfény kórusa is fellépett

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A templom padsorait megtöltötték az érdeklődők, akiket Balogh László polgármester köszöntött. Elmondta: aki ad, többet kap vissza. Ajándék az advent időszakában a zeneiskola növendékeinek zenéje. Hella Ferenc református lelkész hozzátette: a koncert ingyenes volt, ám a kihelyezett edénybe pénzadományok gyűltek. A gyülekezeti alapítvány és az egyházközség kiegészíti az adományokat, s a pénzből a rászoruló családokat támogatja. Tavaly 150 család kapott tartós élelmiszereket, az idén legalább ennyi családon szeretnének segíteni. Most is a Nagykanizsai Központi Óvoda ajánlása alapján választják ki a leginkább nélkülözőket, akik később a zeneiskolában vehetik majd át a csomagokat.

A program megnyitóján a református egyház Csillagfény kórusa is fellépett
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Baráth Adrien zeneiskola- igazgató elmondta: a koncerten, melyet 6. alkalommal tartottak meg, az intézmény közel 50 tanítványa lépett a közönség elé, köztük a zeneovisok, a Strém Kálmán ifjúsági vonószenekar és az Orff ütőegyüttes. A rendezvényen a református egyház Csillagfény kórusa is fellépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában