A község évszázadai

2019.11.22. 15:00

Hétfőn este hatkor mutatják be Béres Katalin Bagodról szóló kötetét

Ritka jó esély egy közösség életében, ha a település történetét olyan történész írja meg, aki maga is a községből származik.

Arany Horváth Zsuzsa

A kötet címlapja

Fotó: ZH-Archív

Ebben a helyzetben tudhatja magát az észak-zalai Bagod, amelynek a történetét Béres Katalin, a Göcseji Múzeum főmuzeológusa, történész írta meg Bagod – Egy Zala menti falu évszázadai címmel. A helytörténeti képes kiadvány könyvészeti tervezői munkáját Tóth Norbert képzőművész-tanár végezte el.

A kötet címlapja
Fotó: ZH-Archív

A kötetet november 25-én, hétfőn este hat órakor mutatják be a faluházban a község lakói, az elszármazottak és az érdeklődők előtt. A szerzővel Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója beszélget mint kolléga és házastárs egy személyben. Az est köszöntői között ott lesz Sipos Ferenc, a település polgármestere. A rendezvény az idei bagodi őszi ingyenes ismeretterjesztő előadás-sorozat záróeseménye, melyen megvendégelik a résztvevőket a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában