Családi koncertek

2019.11.19. 13:00

A Magyar Rádió márványtermében léptek fel a kanizsai zenészek

A Magyar Rádió márványtermében az elmúlt hét végén a Családi koncertek sorozat keretében a kanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI tanítványai léptek fel.

Benedek Bálint

Kéthelyi Gergely (trombita), Kéthelyi Levente (kürt), Magura Benedek (tuba), Kéthelyi Kornél felkészítő, Kéthelyi Anna (harsona) és Vanyó Karsa (trombita) a rádió márványtermében

Fotó: ZH

A Vietorisz kamaraegyüttes még a II. In Medias Brass rézfúvós kamarazenei versenyen elért első helyével érdemelte ki a kivételes szereplési lehetőséget.

Kéthelyi Gergely (trombita), Kéthelyi Levente (kürt), Magura Benedek (tuba), Kéthelyi Kornél felkészítő, Kéthelyi Anna (harsona) és Vanyó Karsa (trombita) a rádió márványtermében Fotó: ZH

A tavasszal Szentendrén megrendezett viadal célja a fiatal generáció zenei nevelése mellett a zeneiskolai rézfúvós kamarazene-oktatás fejlődésének elősegítése, fontosságának hangsúlyozása, valamint a magyar rézfúvós kamarazenei hagyományok ápolása. A nagykanizsai kamaracsoport tagjai: Kéthelyi Gergely (trombita), Kéthelyi Levente (kürt), Magura Benedek (tuba), Kéthelyi Anna (harsona) és Vanyó Karsa (trombita), felkészítő tanáruk Kéthelyi Kornél. A felvett dallamok december 1-jén, délelőtt 11 órától kerülnek majd adásba a Bartók rádió műsorán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában