Természetfotós

2019.09.06. 07:00

A magyar gímszarvas és Afrika vadvilága: Németh Bálint kiállítása Nagykanizsán

Afrika vadvilága és végeláthatatlan tájai mellett feltűnnek magyar gímszarvasok, sétáló bakok, ritka virágok is. A páratlan kincseket Németh Bálint természetfotós örökítette meg.

Szabó Zsófia

Németh Bálint páratlan természeti kincseket örökít meg. A tárlat szeptember 27-ig látható Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának ötödéves hallgatója a fotózás és a természet szerelmese. Az angyalok tisztásán című kiállításának anyaga a Hevesi-iskola galériájában csodálható meg. Németh Bálint szenvedélyéről azt vallja: számára életérzés, egyfajta függőség a természetfotózás.

– Gyakran lesz sáros és büdös az ember, sokszor kell megküzdenie a természet elemeivel. Alázat kell hozzá – mondta Németh Bálint, aki hosszú órákat tölt a természetben. Jobbára a Vas megyei erdőket járja, ám a zalai Csödében is örökített meg kincseket, köztük a kakasmandikót. Legtöbbször nem lesről, hanem cserkelve fotózik. Namíbiában kétszer is járt a fiatalember. Egy vadászfarmon töltött meghívásra felejthetetlen heteket, amelyeket több ezer „kattintás” is őriz zsiráfokról, orrszarvúkról és páratlan szépségű tájakról.

Németh Bálint páratlan természeti kincseket örökít meg. A tárlat szeptember 27-ig látható Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában