A muzsikánál nincs jobb barát

2019.07.05. 12:00

A Tüttő János Nótaklub újabb sikere

Nemrég Budaörsön vendégszerepelt a Tüttő János Nótaklub a helyi Piros Rózsa Dalkör rendezte népdal- és nótadélutánon.

Horváth-Balogh Attila

A Tüttő János Nótaklub Budaörsön Fotó: ZH

Ilusné Bognár Mária, a nóta­klub tagja, gazdasági vezetője lapunkat tájékoztatta: a Jókai Mór Művelődési Házban megrendezett eseményen ismert magyarnóta-énekesek – Bokor János, Tolnai András, vitéz Vásárhelyi Prodán Miklós, Bányai Márton – társaságában, a Nyári László vezette cigányzenekar kíséretével mutatkozott be a kanizsai csapat.

– A szinte egész vasárnap délutánt betöltő, kétrészes műsorban több mint fél órában klasszikus magyarnóta-blokkokkal szórakoztattuk a közönséget – árulta el Ilusné Bognár Mária. – A meghívott vendégművészek és a nézők is csodálkozva hallgatták műsorunkat, hiszen ilyen felállásban rajtunk kívül Magyarországon senki nem énekel magyar nótát. Véleményüket – miszerint ez a kis csapat kitartó munkával és igazi elhivatottsággal képviseli e műfajt, mégpedig magas színvonalon – megerősítette ez a fellépés is.

A Tüttő János Nótaklub Budaörsön Fotó: ZH

Hozzátette: egy ilyen, kellemesen eltöltött nótadélután összehozza a barátokat, családokat, új kapcsolatok születnek, régiek elevenednek fel és erősödnek meg. A vidám találkozó végén emléklappal köszönték meg a házigazdák az elhangzott színvonalas produkciókat, majd a rendezvény zárásaként a fellépők közösen elénekelték a Szeressük egymást, gyerekek… című Seress Rezső-szerzeményt.

– Ez a rendezvény is rávilágított arra, mekkora szükség van e műfaj ápolására és a magyarnóta-kultúra továbbvitelére, valamint arra, hogy a „Muzsikánál nincs jobb barát…” – fogalmazott a nótaklub gazdasági vezetője. – Úgy vélem, hogy e fellépésünkkel ismét bebizonyítottuk, hogy „Kanizsa a nóta városa”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában