Színvonalas szórakoztatás

2019.04.15. 08:00

Több száz embert bűvöltek el a kanizsai táncosok

Kétszeres telt ház, színvonalas produkciók, tehetséges táncosok. A Honvéd Kaszinó SZKES Dance Tánccsoportja idén is színvonalas műsorral kedveskedett a közönségnek.

Szabó Zsófia

Fotó: Gergely Szilárd

Hagyomány, hogy tavasszal nagyszabású gálát szervez a 21 éves kanizsai tánccsoport. A szombati eseménynek otthont adó HSMK színházterme ezúttal is kicsinek bizonyult: több százan kísérték figyelemmel a táncosok, az ovis, az iskolás és a felnőtt növendékek produkcióit. Szécsényiné Kápolnás Edina, a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó SZKES Dance Tánccsoportjának vezetője, koreográfusa elmondta: hetek óta megfeszített tempóban készült a csoport apraja-nagyja a gálára. Ma már több mint 150 növendék tartozik a SZKES népes családjába. A kezdetekkor mindössze maroknyi táncos, aerobikos alkotta a csapatot. Ma viszont már a legkisebbektől a legnagyobbakig, több korosztály megtalálható a baráti sportközösségben.

A SZKES táncosai színvonalas műsorral szórakoztattak
Fotó: Gergely Szilárd

– A gálán az összes táncosunk fellépett. Olyanok is, akik már más városban, főiskolán, egyetemen tanulnak, ám a mai napig hozzánk tartoznak. Elsősorban látványtánc műfajban mutattunk be produkciókat, de a versenyző csoportunkkal balettet is előadtunk. A tavaszi gála mindannyiunknak fontos: elsősorban azért, hogy a családnak, barátoknak megmutassuk, mit tanultunk – összegezte Szécsényiné Kápolnás Edina, hozzátéve: a gála után kevés pihenésre lesz idejük. Májusban országos bajnokságon méretnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában