Két korcsoportban

2019.04.15. 17:30

Megyei versmondó versenyt rendeztek Zalakaroson

Szombaton rendezték meg a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a József Attila megyei versmondó versenyt.

Szabó Zsófia

A képen: Kósa Hetti 8. osztályos a nagykanizsai Zrínyi-Bolyai Általános Iskola tanulója. Felkészítő tanára dr. Kupóné Gasztonyi Edit Fotó: Gergely Szilárd

A nagymúltú versenyt a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, a zalakarosi iskola és a fürdőváros könyvtára, valamint a helyi közösségi ház közösen szervezte. A résztvevőket a versenynek helyt adó iskola igazgatója, Grófné Csatos Andrea köszöntötte. A jó hangulatról Farkas Tibor énekmondó gondoskodott megzenésített versek előadásával.

A képen: Kósa Hetti 8. osztályos a nagykanizsai Zrínyi-Bolyai Általános Iskola tanulója. Felkészítő tanára dr. Kupóné Gasztonyi Edit Fotó: Gergely Szilárd

Nitsch Erzsébet, a megyeszékhelyi Deák-könyvtár igazgatóhelyettese jelezte: a közel három évtizede zajló, megyei szintű megmérettetésnek mindig másik zalai város ad otthont. Ezúttal is két korcsoportban versenyeztek egymással az 5-6. és 7-8. osztályos gyermekek.

- Minden évben József Attila egyik verse a kötelezően előadandó mű. Ezúttal a Tiszta szívvel című verset, valamint, a 7-8. osztályban Ady emlékezete költeményt kellett szavalniuk a résztvevőknek. Emellett, szabadon választott verset is elő kellett adniuk a három fős szakmai zsűri, H. Horváth Gyula, Hohl Lászlóné, Tóth Renáta előtt- összegezte Nitsch Erzsébet. Kiemelte: idén harminc diák szavalt a versenyen. A zalai tanulók mellett, Muravidékről és Lendváról is érkeztek versenyzők. A csapatversenyben a Keszthely környéki iskolák tanulói szerezték a legtöbb pontot, így a vándorserleget – a tavalyi győzelem után másodízben – ők birtokolhatják egy évig. A helyezettek díjait, a könyvjutalmakat, a szervező intézmények, valamint Zalakaros önkormányzata ajánlották fel.

Eredmények:

5-6. osztályosok

1. helyezett: Dunca-Stadler Márk Zoltán – Illyés Gyula Ált. Iskola, Hévíz (felkészítő tanára: Szekeres Barbara)

2. helyezett_ Peszleg Viola – Vörösmarty Ált. Iskola, Lenti (felkészítő tanára: Fendrikné Máté Ildikó)

3. helyezett: Kovács Nóra Róza – Deák F. Ált. Iskola, Gimnázium és AMI, Zalaszentgrót (felkészítő tanára: Ipcsicsné Weinhoffer Csilla)

Különdíjat kapott:

Nith Lara Dominika – Zrínyi-Bolyai Ált. Iskola, Nagykanizsa (felkészítő tanára: Dr. Kupóné Gasztonyi Edit)

Zalavári Lola – Dózsa György Tagiskola, Zalaegerszeg (felkészítő tanára Péterné Bán Rózsa)

Kovács Nina – Zrínyi-Bolyai Ált. Iskola, Nagykanizsa (felkészítő tanára: Benkőné Bánáti Bernadette)

 

7-8. osztályosok

Két első helyezett: Deme Viktória – Batthyány Gimnázium, Nagykanizsa (felkész.: Földi Gábor)

Dolacsek László – Illyés Gyula Ált. Iskola és AMI, Hévíz (felkész.: Ferge Réka)

2. helyezett: Bécs Fanni – Rozgonyi úti Ált. Iskola, Nagykanizsa (felkész.: Kiss-Bartoly Ilona)

3. helyezett: Steiner Joakim – Arany János Ált. Iskola, Lenti (felkész.: Rákos Szilvia)

Különdíjat kapott:

Kósa Hetti – Zrínyi-Bolyai Ált. Iskola, Nagykanizsa (felkész.: dr. Kupóné Gasztonyi Edit)

Göncz Tamara – 1.sz. Kétnyelvű Ált. Iskola, Lendva (felkész.: Gaspar Anita)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában