Előadás

2019.04.24. 11:00

Kaj Ádám rendezett passiójátékot Münchenben

A megye hírnevét öregbítő, külföldön is alkotó fiatalok sorába tartozik a megyeszékhelyi Kaj Ádám dramaturg, aki a napokban Münchenben rendezett passiójátékot.

Arany Horváth Zsuzsa

A müncheni magyar közösségi passiójáték szereplői Fotó: ZH

Kaj Ádám nevét a zalai irodalomkedvelők a Pannon Tükör korábbi főszerkesztőjeként ismerhették meg, akit aztán Németországba vezetett egy ösztöndíj, majd Esztergomban, egykori középiskolás évei helyszínén alapított színházat. A németországi magyar kulturális kapcsolatainak elevenségét jelzi, hogy március 31-én München­ben, április 14-én pedig Augsburgban mutattak be a helyi magyar közösségek passió­játékot Kaj Ádám rendezésében, múlt szombaton pedig az V. Újszegedi Passió­játék került a nézők elé Szegeden, utóbbi rendezvénynek dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyés püspök volt a fővédnöke.

A müncheni magyar közösségi passiójáték szereplői Fotó: ZH

A húsvéti tárgyú előadások készületei mellett április 10-én Vörös István író egyik művéből ősbemutató is született az említett esztergomi színházban Hruscsov pincére voltam címmel, szintén a zalaegerszegi fiatal alkotó rendezésében. A darab Hrabal Őfelsége pincére voltam című művének elképzelt folytatása. Prágai díszletek között sejlik fel a XX. századi kelet-európai történelem: egy kis nemzet harca Góliát ellen, mondta róla Kaj Ádám. E darab budapesti bemutatója május 14-én lesz az Óvóhelyen (Bartók Béla út 60.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában