Ákos májusban koncertezik Egerszegen

2019.03.31. 07:00

Sokszínű a tavaszi könnyűzenei kínálat Zala megyében

A tavaszi zsongásban a hazai fesztiválok, koncertek helyszínei is benépesülnek, főleg a szabadtéri könnyűzenei alkalmak szaporodnak meg. Hagyományainkhoz híven ebből adunk egy csokorra való hírt olvasóinknak.

Gyuricza Ferenc

Ákos, a magyar könnyűzene egyik népszerű ikonja idén tavasszal ismét Zalaegerszegen lép fel. A május 25-ei koncert helyszíne a ZTE-stadion lesz

Forrás: Archív

Fotó: Gyuricza Ferenc

A tavaszi időszak legfontosabb zalai könnyűzenei eseménye minden bizonnyal Ákos május 25-i zalaegerszegi koncertje lesz, a Kossuth-díjas dalszerző-előadóművész és zenekara a ZTE-stadionban mutatja be rendkívül látványos, aktuális show-ját. A rajongók lapunk ügyfélszolgálatán is hozzájuthatnak a jegyekhez, megyekártyával pedig kedvezményre is jogosultak.

Ákos négy éve lépett fel utoljára a zalai megyeszékhelyen, a koncertjének akkor is a ZTE-stadion adott helyet. Ezúttal egy teljesen megújult műsorral érkezik. 2019-es turnéjában nemcsak új dalok szerepelnek, de időközben a gitáros Madarász Gábor is visszatért a zenekarba.

Ákos, a magyar könnyűzene egyik népszerű ikonja idén tavasszal ismét Zalaegerszegen lép fel. A május 25-ei koncert helyszíne a ZTE-stadion lesz Fotó: Gyuricza Ferenc / Archív

Rúzsa Magdi már évek óta Zalaegerszegen indítja aktuális turnéit, az énekesnő április 13-án a városi sportcsarnokba várja rajongóit. Zorán május 3-án Keszthelyen lép fel, a Bagossy Brothers pedig április 26-án, az egervári várkastélyban tartja Veled utazom című albumának lemezbemutatóját. Az április végi, május elejei zalaegerszegi Pálinka és mangalica majálist pedig ezúttal is sokszínűség jellemzi majd, az Animal Cannibals együttestől a Dupla Kávén át a Moby Dickig és az Ossianig terjed a paletta. Klubkoncertekből sem lesz hiány, Zalaegerszegen, az Atlantis Music Clubban április 6-án a szimfonikus metal műfajának hazai legjobbja, a zalai tagokból álló Tales Of Evening mutatja be eddigi három albumának legjobb dalait.

Dudás Ivett, a Tales Of Evening énekesnője
Fotó: Gyuricza Ferenc

A koncerthez két további női énekessel felálló hazai rockzenekar, a Nova Prospect és a Leecher is csatlakozik. Április 27-én a hazai black-metal legenda, a Sear Bliss látogat el a zalaegerszegi klubba, előzenekaruk a régi típusú death-metalt játszó Age Of Agony lesz. A zalai zenészek alkotta ötfős formáció jelenleg a legjobb hazai zenekar a maga műfajában. A többek közt a Pokolgépben, a P. Mobilban és a Mobilmániában is megfordult Rudán Joe április 19-én a nagykanizsai Baur Sörözőben zenél, Keszthelyen, az 512 Clubban április 5-én pedig a modern metalos Magor és a grunge műfajával kacérkodó Nomad, április 20-án az Eurovíziós dalfesztivál idei hazai válogatóján is sikeresen bemutatkozott Fatal Error, valamint a zalaegerszegi metalcore-os LoveCrose, 26-án pedig az alterpop Kaukázus lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában