Gratulálunk!

2019.02.04. 14:00

Díjazott zalai fotóművészek Lendván

Zalai alkotók is sikeresen szerepeltek azon a rangos nemzetközi fotóművészeti pályázaton, amelynek pénteken este tartották az eredményhirdetését a lendvai Galéria és Múzeumban. Az esemény az V. Pannonia Ref­lections legjobb műveiből összeállított tárlat megnyitója is volt egyben.

Gyuricza Ferenc

Csáki Lajos (balról), Újhelyi Zsolt és Szeifert János a Három grácia című, aranymedállal jutalmazott Újhelyi-képnél Fotó: Gyuricza

A szlovén Pannonia Fotóklub által immár ötödik alkalommal meghirdetett pályázatra öt kategóriában – szabad témájú színes, szabad témájú fekete-fehér, portré, nő és víz – várták az alkotásokat. 2018 novemberének végéig a világ 52 országából 441 alkotó összesen 6779 fényképpel pályázott. Ezek közül a zsűri 86 alkotást díjazott, 29 különböző ország 80 fotográfusának műveit – hangzott el többek között a pénteki megnyitón.

– A Pannonia Reflections fotóművészeti kiállítás egy olyan nemzetközi projekt, amelyben az egész világról vesznek részt fotográfusok – mondta megnyitóbeszédében Davor Dolencic, a Pannonia Fotóklub elnöke. – Rendkívül nagy értékkel és elismertséggel bír, ugyanis a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség, a Szlovén Fotográfus Szövetség és az Amerikai Fotográfiai Társaság védnöksége alatt és azok szigorú szabályai szerint valósul meg évről évre, immár ötödik esztendeje.

Csáki Lajos (balról), Újhelyi Zsolt és Szeifert János a Három grácia
című, aranymedállal jutalmazott Újhelyi-képnél Fotó: Gyuricza

A díjazott képek között zalai alkotók művei is meg­találhatók. A Nagykanizsai Fotóklub tagja, az alsórajki Újhelyi Zsolt a nő kategóriá­ban a Három grácia című képéért arany-, míg a szabad témájú fekete-fehér kategóriában a Belsőséges viszony című fotójáért ezüstmedált kapott a Szlovén Fotográfus Szövetségtől. Mindkét kép érdekessége, hogy mobiltelefonnal készült. Csáki Lajos ugyancsak a nő kategóriában az Érintés című művével a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség bronzmedálját nyerte el, míg dr. Simán László a szabad témájú színes kategóriában az Üvegek című képéért szintén bronzmedált kapott.

Rajtuk kívül több magyar alkotó – Szeles Miklós, Eifert János, Jerszi Gabriella, Kiss Imre, Aczél Péter, Laki Krisztina, illetve Szabó Zsolt – szerepelt még a díjazottak között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában