Szárnypróbálgatók

2019.01.30. 10:00

Aranyoklevéllel díjazták Szabó Erikát, a kanizsai költőnőt

A fővárosban rendezett nemzetközi Szárnypróbálgatók alkotói pályázaton ismét kiválóan szerepelt Szabó Erika. A kanizsai költőnő aranyoklevelet kapott.

Benedek Bálint

Szabó Erika az aranyoklevéllel

Fotó: Benedek Bálint

Szabó Erikáról néhány hónapja olvashattak lapunkban, 40 tavasz – 40 tél címmel akkor jelentette meg harmadik verseskötetét. A költő 2011 óta indul a nemzetközi pályázaton, több díjat is átvehetett, három éve első lett. A költeményeket a Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő vezette zsűri bírálta el, majd a kiválasztott versekből és prózai alkotásokból készült egy antológia, melyben Erika néhány költeménye is szerepel. Ez a 19. kötet, amiben vannak alkotásai.

Szabó Erika az aranyoklevéllel
Fotó: Benedek Bálint

– A verseny kétfordulós, először a kötetbe válogatnak verseket, majd kihirdetik a díjazottakat. Büszke vagyok, hogy egy ilyen nívós megmérettetésen aranyoklevéllel díjaztak. Főleg friss alkotásokkal pályáztam, amik hitről, küzdelemről, kitartásról, az emberiség problémáiról szólnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában