Lengyel-magyar kapcsolat

2019.01.29. 07:00

A kortárs lengyel kultúra tárlat formájában testesül meg Zalaegerszegen

Kortárs lengyel underground címmel kezdődik kedden kulturális programsorozat a lengyel és a magyar kultúra kapcsolatának építése jegyében.

Magyar Hajnalka

Puzzle címmel január 29-én, kedden 18 órakor úgynevezett villámkiállítás nyílik a krakkói Jan Matejko Képzőművészeti Akadémia V. számú rajzműhelyének munkáiból a hangversenyteremben. A február 2-ig ingyenesen látogatható kiállítást Joanna Urbanska, a Lengyel Intézet igazgatója nyitja meg.

A zalaegerszegi tárlaton 23 fiatal lengyel alkotó mutatkozik be, közülük öten ide is utaznak, s szerdán és csütörtökön workshopokat tartanak az Ady Endre Általános Iskolában, amelynek képzőművészettel foglalkozó tagozata fogadja a programot.

Csütörtökön 19 órától irodalmi estet rendeznek a Club Popup Undergroundban (volt Taverna), ahol Kellermann Viktória műfordító témavezetésével és Ricz Ármin színész közreműködésével a kortárs lengyel prózáról, drámáról, költészetről, valamint a kapcsolódó műfajokról (könnyűzene, képregény) esik szó. Pénteken és szombaton délutántól filmvetítések kezdődnek, majd DJ-k adnak ízelítőt a lengyel jazzből és más irányzatokból. A programok a Waclaw Felczak Alapítvány és a Független Helyi Tájékoztatásért Egyesület együttműködésével valósulnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában