Ünnepi dallamok

2018.12.17. 09:00

Megrendezésre került a Királyi Karácsonyi Koncert Szepetneken

Ezúttal is több, gyermekekből és felnőttekből álló kórus lépett fel a hagyományos, Királyi Karácsonyi Koncerten, amit vasárnap tartottak a településen.

Szabó Zsófia

A Királyi Kórus ismét bensőséges koncertet adott

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A koncert ötlete még 2007-ben született meg Kollonay Krisztina, a Királyi Kórus karnagyának ötlete alapján. Azzal a céllal, hogy egy magas színvonalú, meghitt karácsonyi élményt adjon a helybélieknek, és a távolabbi környékről érkező szép számú közönségnek. Továbbá, az ünnep alkalmából példát mutasson az együttgondolkodásra, s összekovácsolja az embereket.

– A Királyi Karácsonyi Koncertet minden évben különleges atmoszféra lengi körül. Ahogy ezt megálmodtuk, úgy kel életre évről évre, és hozza össze a karácsony alkalmával a vendégeket: a fellépőktől a lakosságig. E koncertek a legmeghittebb és szeretet teljesebb szereplései a kórusunknak. Egész évre feltöltődést adnak – fogalmazott Kollonay Krisztina. Hozzátéve: a kórus több mint tíz éve német nemzetiségi kórusként is működik. Kiemelt figyelmet fordítanak a kulturális és hagyományőrző küldetésük ápolására.

A Királyi Kórus ismét bensőséges koncertet adott
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A rendezvényen Vlasicsné Fischl Timea, Szepetnek polgármestere, Unger Ilona, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke és Deme Dávid, evangélikus lelkész is köszöntőt mondott.

Ezt követően a helyi Királyi Pál Általános Iskola énekkara, a Nefelejcs Egyesület, a Kórus Veseli Horvát, Tóthfalusiné Kulcsár Beáta és Kollonay Zoltán zongoraművész, valamint a Királyi Kórus lépett színpadra zenekari kísérettel, szólistával. A koncerten közreműködött trombitán Tatár Csaba, Vanyó Karsa, valamint Magyar Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában