Helyezéseket, okleveleket nem, de tanácsot osztott a zsűri

2018.11.19. 07:00

Szakmai fórumot tartottak a néptáncosok Kanizsán

A HSMK színháztermében szombaton a néptáncé volt a főszerep. A Zala megyei néptánc antológia címmel rendezett programon több csoport is bemutatkozott.

A Zalagyöngye Táncegyüttes utánpótlásának ifjúsági tagozata, a Szikrák Táncegyüttes rábaközi táncokat mutatott be Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Az antológia szó irodalmi szöveggyűjtemény, versgyűjtemény, több alkotó műveit tartalmazó válogatást jelent. Az irodalomban használt kifejezés évtizedek óta a néptánc mozgalom körében is elterjedt. Először az 1970-es években tartották meg, fénykorát az 1980-as években élte Zala megyében. Mindig nagy eseménynek számított, az együttesek készültek rá, hiszen ezen a seregszemlén mutatták be az év termését, az elkészült új koreográfiákat. Aztán a rendszerváltás után megszűnt, ám 2013-ban a megyeszékhelyi Zalai Táncegyüttes újraélesztette ezt a hasznos szakmai fórumot.

A Zalagyöngye Táncegyüttes utánpótlásának ifjúsági tagozata, a Szikrák Táncegyüttes rábaközi táncokat mutatott be Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

– Közösen próbáljuk életben tartani a lángot, ezért köszönet minden együttesnek, aki eljött, felkészült és vállalta a megmérettetést – mondta Tóth István, a vendéglátó Zalagyöngye Táncegyüttes vezetője. – A bemutatott produkciókat szakmai zsűri is figyelte. Azonban helyezéseket nem osztottak ki, csak egyfajta szakmai értékelés, tanácsadás hangzott el részükről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában