Izgalmas irodalom

2018.10.03. 07:00

Kisiskolásoknak mutatta be könyveit Mészöly Ágnes Keszthelyen

Három kötetét mutatta be általános iskolásoknak Mészöly Ágnes író a keszthelyi Gyermekkönyvtárban kedden. Az író-olvasó találkozókat az Országos Könyvtári Napok egész hetes rendezvénysorozatának nyitányaként rendezték meg.

Keszey Ágnes

Fotó: A szerző

Kalandozások Sluttyal, Hanga és Várkony, Vágod? – Mészöly Ágnes e három kötetével ismerkedhettek különböző korcsoportokban a gyerekek, mindegyik korosztály tagjai a nekik ajánlott művel, s közben irodalmi műfajokról is sok mindent megtudhattak. Az író úgy tapasztalja, a mai gyerekek érdeklődőek, sok témára nyitottak, de alkalmazkodni kell a megváltozott olvasási szokásokhoz.

Fotó: A szerző

-A hosszú, kimerítő leírások helyett inkább pörgős, cselekményes történeteket szeretnek, mely érdekes, izgalmasak, humoros, vidám. Így, ilyen köntösben bármilyen komoly üzenetet át lehet adni. Amikor nem megmondjuk, hogy mi a jó és a rossz, hanem maguk határozzák meg, akkor sokkal nyitottabbak – vallja a szerző, aki műveiben elgondolkodtató kérdéseket vet fel a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában