Nézői igény szerint

2018.09.13. 11:00

Szórakoztató darabok a lendvai színházi évad műsorán

A nézői igényeknek megfelelően csak szórakoztató előadások szerepelnek a következő évadra szóló magyar nyelvű bérletes sorozatban. A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet hat előadást kínál a látogatóknak.

Gyuricza Ferenc

A Lendván is látható A cigánybáró egyik jelenete Fotó: MZSZ

A színházi sorozatnak az anyanyelvápolás, az identitástudat őrzése, a nemzeti kultúra erősítése okán kiemelt szerepet tulajdonítanak a Muravidéken. A Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet ezért évről évre megszervezi azokat az előadásokat, amelyek nemcsak a Lendván és környékén élők körében kedveltek, de a határ menti térség zalai és vasi oldaláról is egyre többen látogatják. A 2018/2019-es évadban a nézői igényeknek megfelelően a szórakoztatás áll a fókuszban, a kiválasztott darabok mindegyike vígjáték, komédia vagy zenés előadás.

A Lendván is látható A cigánybáró egyik jelenete Fotó: MZSZ

A sorozat szeptemberben kezdődik, nyitásként Johann Strauss A cigánybáró című operettjét tekinthetik meg a nézők a Magyar Zenés Színház és a Dáma Díva Produkció közös előadásában. Októberben a budapesti Játékszín társulata érkezik egy bűnügyi komédiá­val, a Hazudj inkább, kedvesem! című előadás főbb szerepeiben Tóth Enikőt, Csonka Andrást, Kerekes Józsefet és Román Juditot láthatják a nézők. Ezt követi a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház bemutatója. Az Augusztus Oklahomában című tragikomikus családtörténet ez elmúlt évek egyik legnagyobb Broadway-sikere volt, több Tony- és Pulitzer-díjat is nyert Amerikában. Decemberben a Lendván korábban is nagy sikerrel bemutatkozó látvány- és táncszínházi produkció, az ExperiDance érkezik a Revans című táncjátékkal, majd januárban a Hajszál híján Hollywood című vígjátékot mutatja be a Veres1 Színház.

A Szurdi Miklós rendezte előadás főbb szerepeit Esztergályos Cecília, Vastag Tamás és Mészáros Árpád Zsolt alakítják. A bérletes sorozat utolsó előadását februárban tartják, Ray Cooney világhírű, A miniszter félrelép című bohózatát a Bánfalvy Stúdió művészei – mások mellett Gesztesi Károly, Beleznay Endre, Kiss Ramóna és a társulatot alapító Bánfalvy Ágnes – viszik színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában