Bacsó Kristóf Triad

2018.09.25. 12:00

Jazz koncert a Móriczban

A Bacsó Kristóf Triad szeptember 28-án (péntek) 19.30 órakor ad koncertet a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

Benedek Bálint

Tzumo Árpád (balról), Juhász Márton és Bacsó Kristóf Fotó: BKT

Bacsó Kristóf szaxofonosként és zeneszerzőként is a hazai jazz élet egyik meghatározó alakja, az elmúlt években négy szerzői lemeze jelent meg, a trió formációtól a kvartett, kvintett felállásokon át egészen a big-bandre írt albumig bezárólag.

Tzumo Árpád (balról), Juhász Márton és Bacsó Kristóf Fotó: BKT

Negyedik éve Bacsó Kristóf legfontosabb saját zenekara a Triad, mely megalakulása óta jelentős pozícióra tett szert úgy a magyar, mint a nemzetközi jazz színtéren. Bacsó régi társa Tzumo Árpád, akinek elsődleges hangszere a zongora, de nagy eredetiséggel nyúl más elektronikus hangszínekhez is. A zenekar legfiatalabb tagja Juhász Márton dobos, aki szinte minden stílusban otthon érzi magát. Muzsikájuk egyszerre merít a jelenből és a közép-kelet európai zenei tradíciókból. A gondosan kimunkált részek mellett fontos szerepet kapnak a közös improvizációk. Az album tavaly elnyerte a Gramofon magazin „Az év magyar jazzlemeze” díját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában