Öröm a zene

2018.08.21. 10:00

A Flashback! az országos tehetségkutató döntőjében

Az élőzenés hip-hopot játszó Flashback! képviselheti Zala megyét az Öröm a zene elnevezésű tehetségkutató verseny budapesti döntőjében. A zalaegerszegi zenekar vasárnap nyerte el erre a lehetőséget a felmenő rendszerű sorozat zalai fordulójában.

Gyuricza Ferenc

Hárman a hat fős Flashback! tagjai közül. Elől a két M.C., Horváth Gergő (balra) és Hegedűs András, középen hátul Bauer Sándor dobos. Fotó: Gyuricza Ferenc

A Hangfoglaló Program által is támogatott Öröm a zene jelenleg Magyarország legnagyobb hangszeres tehetségkutató versenye, amely már nemcsak az ország területére, de a Kárpát-medencei magyarlakta területekre is kiterjed. Az október elején tartandó országos döntő mezőnye 25 regionális forduló során alakul ki, Zala megye – a letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár révén – három éve csatlakozott a sorozathoz. Idén a zalai elődöntőben két csapat, a saját stílusát „crunch mud”-nak nevező zalaegerszegi rockzenekar, a Teabag, valamint az élőzenés hip-hopot játszó, szintén zalaegerszegi Flashback! vett részt, a hangszeres tudást, a zeneiséget és a színpadon nyújtott teljesítményt figyelembe véve a zsűri utóbbit juttatta tovább.

Hárman a hat fős Flashback! tagjai közül. Elől a két M.C., Horváth Gergő (balra) és Hegedűs András, középen hátul Bauer Sándor dobos. Fotó: Gyuricza Ferenc

A tehetségkutató döntőjét követően – a Mura Menti Napok programjaként – a Magyarucca zenekar, majd a Lord adott koncertet. Utóbbi műsorát több ezren tekintették meg a dél-zalai kisváros központjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában