Fesztiválhimnusz

2018.06.06. 10:00

A Supernem bemutatja az új albumát Zalaegerszegen

Kevés olyan szereplője van a magyar pop-rockzenének, amiből annyira ösztönszerűen és szórakoztatóan árad a szabadság, mint a 2002-ben alakult Supernem. A négytagú formáció új albumát hozza el az Egerszeg Fesztiválra.

Gyuricza Ferenc

Új lemezzel is jelentkezett a Supernem Fotó: Kvártélyház

A közelmúltban megjelent Weekend immár a hatodik nagylemeze a saját stílusát korábban tudományos-fantasztikus popnak is nevező, lendületes, punk alapú zenét játszó Supernemnek. A hazai könnyűzenei színtéren a legvagányabbnak tartott zenekar tagjai szerint fülbemászó, fordulatos és féktelen, látomásos és vallomásos, slágeres és öntörvényű anyag született. A Weekend alig félórás szürreális rohanás: egy presszóból indulunk, taxiba ugrunk, találkozunk Péterfy Borival, közben villanykörte fák világítanak, a színpadokon félistenek és mutatványosok, az utcákon meztelen emberek menetelnek, a rajzolt égen pedig papírsárkány repül.

- Négy év telt el az előző lemez megjelenése óta és bár azóta is színpadon vagyunk, most először volt időnk pofozgatni, érlelgetni a dalokat – mondta az album kapcsán a zenekar vezetője, az énekes-bassusgitáros Papp Szabolcs. – Élveztük a munkát, házibuli-hangulatban vettük föl a lemezt. Ez nagyjából úgy nézett ki, hogy amikor épp nem a térdünket csapkodva röhögtünk, gyorsan felvettünk egy dalt. Talán ettől van, hogy az egész lemez vibrál, zakatol, pezseg, a dalok meg csak arról szólnak, amire minden reggel ébredünk: hogyan éljünk túl a napot derűvel, játékkal, röhögéssel, s hogy meg tudjuk-e őrizni a szabadságunkat a bűzösen fortyogó, erőszakos, mégis szikrázóan szép förtelemben.

Új lemezzel is jelentkezett a Supernem Fotó: Kvártélyház

A Supernem az album miatt a fesztiválszezonra is új programmal készül, ennek egyik első bemutatása lesz Zalaegerszegen. A zenekar a nyár folyamán többek között a Lovasi András által szervezett Fishing On Orfű fesztiválon is fellép. Mi több, idén ők írták a fesztivál himnuszát, a Jelezz vissza című dal az év egyik legnagyobb slágerének ígérkezik.

- Nagyon örültünk a megkeresésnek, a Fishing On Orfű a szórakozás mellett évek óta családi nyaralás is egyben – tette hozzá a dal kapcsán Papp Szabolcs. – A dal hangulata passzol egy nyári fesztiválhoz. Nemcsak Orfűn, hanem minden más helyszínen is hallhatja tőlünk a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában