Zene

2018.06.17. 09:00

A Balaton himnuszának szánta első dalát a Rio Zenekar

A nyári balatoni bulik himnuszának szánta első saját dalát a három éve alapított Rio zenekar.

Gyuricza Ferenc

A Rio együttes, azaz Rózsás Klau és Prokk Tibi zenekara Fotó: archív

Rózsás Klau és Prokk Tibi együttese néhány napja jelentette meg a Pár lépésre a Balaton című slágert, a hozzá forgatott látványos klippel együtt. Maga a dal egy modern, trendi sláger, ami Klau szerint nagyon jól fejezi ki azt az életérzést, azt a bulihangulatot, amit a Rio képvisel.

- A Rio zenekar három éve alakult, s eddig tipikus bulizenekarként működött, azaz feldolgozásdalokat játszottunk a fellépéseinken – foglalta össze az énekesnő. – Innen szeretnénk előbbre lépni egyet, ezért volt szükségünk saját dalra.

A Rio együttes, azaz Rózsás Klau és Prokk Tibi zenekara Fotó: archív

Klau hozzátette: kislánykori álmát valósítja meg azáltal, hogy végre a saját együttesének írt dalt énekelhet. Szerinte ugyanis bármilyen jól adnak elő feldolgozásokat, a közönség azokat továbbra is az eredeti előadóval azonosítja.

- A Pár lépésre a Balaton tényleg csak a miénk – folytatta az énekesnő. – Dömötör Balázs írta a dalt, és maximálisan sikerült elkapnia a hangulatot. Azt a bulizós, fiatalos érzést fejezi ki, ami nyaranta jellemzi a Balatont. Eddig nagyon jól alakulnak a visszajelzések, több rádiónak is elküldtük a dalt, és a videoklip nézettsége is jól alakul. Azt is látjuk, hogy a közösségi oldalakon, ahol a bulizós „my story” történeteket posztolgatják a fiatalok, sok helyen ez a dal szól a háttérben. Ennél jobb érzést el sem tudok képzelni.

Készül a videoklip, a badacsonyi mólón forgatott a Rio együttes Fotó: archív

Klau kérdésünkre azt is elmondta, a klipforgatást, a vele együtt járó csillogást és rivaldafényt is nagyon élvezte. A dalhoz készített videót Gerócs Balázs rendezte, aki természetesen az ő ötleteiket is figyelembe vette.

- Nem titkolt szándékunk, hogy jövő nyárra egy csak saját dalokból álló lemezzel jelentkezzünk – mutatott rá az együttes távolabbi terveire az énekesnő. – Úgy tervezzük, hogy addig két-három havonta jelentkezünk újabb dallal, így ősszel várható a második saját slágerünk, aminél egyelőre nem döntöttük el, hogy a Pár lépésre a Balatonhoz hasonló stílusú és tempójú dal legyen, vagy egy még bulizósabb szám. Egyelőre e két lehetőség között variálunk, ám a későbbiekben egy lassúbb, melankolikusabb hangvételű dal is várható tőlünk.

Klau beszélt arról is, hogy számukra a Delta a példakép, hiszen Szabó Petiék szintén bulizenekarból nőtték ki magukat az ország egyik legkedveltebb csapatává. Ebben pedig igencsak fontos szerepet játszott, hogy egy idő után saját szerzeményeikkel rukkoltak elő. Az énekesnő emellett azt is elmondta: a nyári időszakban rengeteg fellépés vár rájuk, augusztus végéig több mint ötvenszer állnak majd a közönség elé.

- A bulikban azt tapasztaljuk, hogy a mulatós zene ma már leáldozóban van – folytatta a Rio énekesnője. – A sima bulizós dalok viszont nagyon kedveltek, az olyan típusú zenékre, mint amilyen a Pár lépésre a Balaton, óriási igény mutatkozik. A kőkemény rappel tűzdelt dalok is népszerűek, akárcsak a retró slágerek, ám az is elvárás a közönség részéről, hogy ezeket a régebbi dalokat mai, modern hangzással játsszuk, egy trendibb köntösbe öltöztessük fel. Rengeteg a retrófesztivál, mi is több ilyenen lépünk fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában