Több, mint egy buli

2018.03.14. 13:00

A Magyar Fesztivál Szövetség szakmai napja Zalaegerszegen

A Magyar Fesztivál Szövetség évek óta szervez országjáró konzultációkat, amelyek alkalmat kínálnak a szakma képviselőinek a tapasztalatok feltérképezésére, az újdonságok megismerésére.

Magyar Hajnalka

Balról: Elekes Zoltán, a szövetség alelnöke, Tolvaj Márta alpolgármester, Tompa Gábor, valamint Beledi István vezető mentőtiszt, aki a biztosítás-biztonság témakörét taglalta

Fotó: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap

Kedden  – immár nem először – Zalaegerszegre is ellátogatott a roadshow. A szövetségnek tagja az egerszegi fesztiválokat szervező Kvártélyház Kft. is, amelynek igazgatója, Tompa Gábor a konferencia vendégeinek is bemutatta törekvéseiket.

- Jó alkalom ez arra, hogy a szakma kicsit összeüljön, s megbeszélje a közös ügyeket – mondja a rendezvényről.

- Fontos, hogy jelen van a Nemzeti Kulturális Alap képviselője is, hiszen így értesülhetünk a legfrissebb pályázati lehetőségekről. A fesztiválszövetség által felkért előadók érintenek minden fontos témát, a rendezvénybiztosítástól kezdve a turisztikai hatásokon át a szerzői jogokig. Érdekes színfoltja a rendezvénynek a szövetség és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) közös fesztiválkutatásáról szóló beszámoló.

Balról: Elekes Zoltán, a szövetség alelnöke, Tolvaj Márta alpolgármester, Tompa Gábor, valamint Beledi István  mentőtiszt, aki a biztosítás-biztonság témakörét taglalta
Fotós: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap

E program keretében a szakemberek felmérik a fesztiválok gazdasági hátterét és hasznát. Eredményül olyan anyagot tehetünk le a döntéshozók elé, amelyből kiviláglik, a fesztiválok nem csak szórakoztatnak, de munkahelyet teremtenek, attitűdöt erősítenek, s még számos módon szolgálják az adott települést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában