Annak idején...

2018.02.13. 11:00

Határon túli múzeumi együttműködés

A Göcseji Falumúzeum és a szlovéniai Rakicanban található Batthyány Várkastély Oktatási Központ kétéves együttműködési projektet indított „Back in the day” (Annak idején...) címmel.

Magyar Hajnalka

dr. Robert Celec, Tamara Muhic és Sonja Lebar a falumúzeummal ismerkednek.

Fotó: Pezzetta Umberto

A partnerkapcsolat célja a kölcsönös tapasztalatcsere és tudásátadás, annál is inkább, mivel a muravidéki Rakican (Battyánfalva) kastélya mellett egy kisebb skanzent szeretnének létrehozni a szlovén szakemberek.

A Göcseji Falumúzeum 50 év szakmai tapasztalatait tudja hadrafogni a partner segítéséhez, cserébe pedig a nemzetközi turizmust fellendítő tanácsokat, együttműködést remél.

A közös munka januárban a zalai múzeumi szakemberek rakicani látogatásával kezdődött, amelynek során bepillanthattak a Batthyány Várkastély Oktatási Központ életébe. A vizitet pénteken viszonozta a szlovén fél.

A várkastély igazgatója, dr. Robert Celec, valamint Tamara Muhic projektkoordinátor és Sonja Lebar projektmunkatárs Zalaegerszegre látogatott, hogy közelebbről is megismerkedjen a hófedte falumúzeummal, ahol Varju András osztályvezető és Bogár Júlia projektfelelős kalauzolta a vendégeket.

dr. Robert Celec, Tamara Muhic és Sonja Lebar a falumúzeummal ismerkednek.
Fotós: Pezzetta Umberto

A közös munka első konkrét lépése egy elektromos, valamint egy fatüzelésű kemence megépítése lesz Rakicanban, a közeli jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában