Fővárosi csoda

2018.01.21. 17:49

A Budapest Bár új dalait is előadta Nagykanizsán

A tízéves születésnapját ünneplő Budapest Bár új slágereivel az ujjai köré csavarta pénteken a HSMK közönségét.

Benedek Bálint

Fotó: Gergely Szilárd

A Budapest Bárt vezető Farkas Róbert 2007-ben az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor cigányzenekara köré gyűjtötte a magyar énekeseket.

Az új, „Itt van a város” elnevezésű turné célja, hogy a jól ismert, fülbemászó szerzemények mellett a friss album, a Budapest dalait is megismertessék a közönségükkel.

A HSMK színháztermében minden hely gazdára talált, a bizalmat nagyszerű hangulatú koncerttel hálálta meg a többek mellett Németh Jucival, Szűcs Krisztiánnal és Kiss Tibivel kiegészült zenekar. Sok kedvenc mellett elhangzott a Szívemben bomba van című remekmű. De még ennél is nagyobb „robbanást” okoztak az új dalok, melyek szövegei a mai főváros hangulatát csempészték a színpadra.

Fotós: Gergely Szilárd

Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A kanizsai publikum pedig megértette a felfrissített muzsika üzenetét, és végig vastapssal jutalmazta a zenekart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában