Szórakozás

2017.10.30. 16:07

Nívós szórakozást ígér a JazzKanizsa

NAGYKANIZSA Szakcsi-Lakatos Béla, Babos Gyula és Borbély Mihály is fellépnek november 10-én (péntek) 17 órától a JazzKanizsa program keretében.

Benedek Bálint

Radics Gigi MTVA Fotó: Zih Zsolt

A jazz muzsikát népszerűsítő esemény helyszínén, a Medgyaszay Házban tartott sajtótájékoztatót hétfőn a szervező, Kanizsa Kulturális Központ.

- A városban évekig óriási népszerűségnek örvendő jazz és világzenei fesztivál helyett egyelőre egy napon ünnepeljük ezt a zenei stílust – mondta Kovácsné Mikola Mária a központ igazgatója. – Azonban nem titkolt célunk, hogy a mostani JazzKanizsa sorozat a jövőben majd fesztivál rangot kaphasson.

Az idei program nívós, minőségi szórakozást ígér, melyen Godinek Ibolya szervező szerint zenei csemegékből válogathatnak az érdeklődők.

- A program felvezetéseként november 10-én a város több pontján a Budapest Marching Jazz Band kedvcsináló koncerteket ad – folytatta Godinek Ibolya. – A Medgyaszay Házban a Kanizsa Fotóklub jóvoltából a jazz pillanatokból nyílik fényképkiállítás. Ezután 18 órától a magyar fúziós jazz kiemelkedő és mindmáig emlékezetes formációja, a Szakcsi-Lakatos Béla, Babos Gyula és Radics Gigi nevével fémjelzett Rákfogó Emlékzenekar lép fel. Őket a Márkus Tibor & Equinox Szeptett váltja, akik lemezbemutató koncertet adnak, majd 20.30 órakor a Borbély Műhely zárja a sort. A Borbély Mihály vezette csapatban ezúttal az amerikai Lew Tabackin (szaxofon, fuvola) vendégeskedik.

Borítókép: Radics Gigi MTVA Fotó: Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában