Vallás

2017.10.16. 17:11

Személyes vallomások Istenről

Dalok és tanúk szóltak Istenről szombaton a zalaegerszegi Art moziban. A Szent Márton Légió és a kertvárosi plébánia közös rendezvényén minden hang a Megváltót dicsérte.

Varga Lívia, Péter Árpád

Fotó: Pezzetta Umberto

A szervezők célja az volt, hogy helyet adjanak a Jóistennek, nem szokványos módon. „Úgy döntöttünk, menjünk ki kicsit a templomból”, fogalmazott Kürnyek Róbert, a kertvárosi templom plébánosa.

- A tanúságtevők a saját életükről mesélnek majd – folytatta Robi atya -, s azért vállalják ezt az egészen személyes vallomást, hogy megmutassák: a Jóisten ma is működik az emberek életében, s képes megváltoztatni azt.

Fotós: Pezzetta Umberto

Ocsovai Grácián, az olai ferences templom plébánosa, gitáron kísérve magát, a Napfivér, Holdnővér című film egyik Szent Ferenchez kötődő, gyönyörű dalát énekelte el, azt, amellyel zarándoklatokon reggelente ébreszti a híveket.

Grácián testvér arra is felhívta a figyelmet, október 13-án volt a Szűzanya utolsó fátimai jelenése, a napcsoda, s érdemes gyakran mondanunk azt a kis imát, amit Szűz Mária tanított a pásztorgyerekeknek: Istenem, hiszek tebenned, remélek tebenned és szeretlek téged, és bocsánatot kérek mindazokért, akik nem hisznek benned, nem remélnek benned és nem szeretnek téged.

Fotós: Pezzetta Umberto

- Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor igent mond a Jóistenre – fogalmazott az első tanúságtevő, Mikolás János, aki, mint mondta, sokszor csalódott a saját istenképében, sok mindent nem értett az életben, mire valóban rátalált a Megváltóra.

A mozgássérült Boronyákné Szabó Andrea Sarkadról Zalaegerszegre érkezve, a kertvárosi templomban talált igazi otthonra.

- Folyamatos az istenélményem – szögezte le vallomásában. – Az én betegségemmel, amikor kiderült, az orvos 12 évet adott, de ezt jó párszor túléltem már. Én Isten végtelen kegyelmének, szeretetének tudom be, hogy még mindig itt vagyok.

Fotós: Pezzetta Umberto

Léner Violetta egész élete, ahogyan elmesélte, tanúságtétel Isten munkájáról, Gulás Márton pedig az Úr segítségével szokott le az alkoholról, amikor bekerült a leányvári Hivatásőrző Házba, ahol, mint már sokan előtte is, részesült Isten kegyelmében, „megkapta tőle a józanságot”.

- Csupán két dolgot kellett elfogadnom: én tehetetlen vagyok az alkoholizmussal szemben, de Isten segítségével ráléphetek a felépülés útjára, és józan maradhatok életem végéig. Nem tudom, hogy ez hogyan és miért működik, de több millió szenvedélybetegen segített már.

Fotós: Pezzetta Umberto

Az est során a Műegyetemi Katolikus Közösség zenekara, a zalaegerszegi Rád Találtam Dicsőítő Csoport s Bolyki Balázs soul és gospel kórusa lépett színpadra. A világhírű énekes egyik daluk legfontosabb üzenetét adta útravalóul a közönségnek: Emlékezz, hogy van egy barátod, Jézus!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában