Táncpanoráma

2017.09.14. 16:19

Mese, balett, folklór és fotók Keszthelyen

Táncos mesejáték, balettelőadás, néptáncműsor, előadás a táncról és egészségről, fotókiállítás, szabadtéri táncház is várja a közönséget a Keszthelyi Táncpanorámán.

Keszey Ágnes

Fotó: Keszey Ágnes

Már 15 éve a tánc fővárosa Keszthely néhány napig- mondják a Táncpanoráma szervezői. A Nemzeti Táncszínház és a Balaton Színház hagyományos őszi rendezvénye tegnap kezdődött.

A Pinokkió című, gyerekeknek szóló táncelőadást kétszer is teltház előtt adta elő a Bozsik Yvette Társulat Fotós: Keszey Ágnes

A gyereknek a Bozsik Yvette Társulat táncolta el Pinokkió meséjét, este Lakatos János nívódíjas koreográfus, tart előadást Tánc és egészség címmel.

Lakatos János fotóiból kiállítás is nyílt a színházban, pénteken pedig 17.30-kor táncházba vár mindenkit a Fő térre. Este majd Győri Balett lép fel a színházban.

Csengei Ágota, a Balaton színház igazgatója elmondta: a szálláshelyek foglaltsági adataiból látszik, hogy vonzó a Táncpanoráma: sokan kifejezetten erre az időszakra érkeznek. Az előadásokon sok a külföldi és a helyiek és környékbeliek körében is egyre kedveltebb a rendezvény.

– 15 éve még többnyire a néptánc iránt érdeklődő szakmai közönség és az idősebb korosztály kereste az előadásokat. Az utóbbi 4-5 évben fiatalodik a közönségünk, felzárkózott a harmincas-negyvenes korosztály, a fiatal szülők gyerekeiket is hozzák magukkal – mondta az igazgató.

A Táncpanoráma zárásaként szombat este a Duna művészegyüttes Örökkön-örökké című műsorával lép fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában