Környezetvédelem

2024.06.11. 13:30

Ökoiskolák találkozója Nagykanizsán

A palini városrész Inkey-iskolájában rendezték meg 11. alkalommal a településrészi ökoiskolák találkozóját, melyen a diákok környezetvédelmi témákkal foglalkoztak és ügyességi feladatokat oldottak meg.

Benedek Bálint

A résztvevők az iskolától átsétáltak a Palini tó partjára

Forrás: ZH

Az eseményen megjelent dr. Németh Kornél, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ oktatója, Sebestyén Nikoletta, a Miklósfai-iskola és Molnár István, a Kiskanizsai iskola igazgatója.

A tóparton rengeteg élmény és interaktív feladat várt a diákokra, amit élvezettel végeztek el
Forrás: ZH

– Nagy öröm, hogy a 2011-ben létrehozott együttműködés alapján az idei tanévben megrendezhettük a találkozót – mondta Kustor Zsófia Ágnes igazgató. – Mindhárom intézmény örökös ökoiskola révén nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos szemléletformálásra, illetve a fenntarthatóságra nevelésre. A találkozó célja a kapcsolatok építése, szakmai beszélgetések megvalósítása és a közös gondolkodás.

A találkozón dr. Németh Kornél Ha kell egy kis energia – Megújuló energiaforrások jelene és jövője címmel előadást tartott a tanulóknak. Ehhez kapcsolódóan feladatlapot oldottak meg a diákok, majd a közeli Palini-tónál három állomásból álló ügyességi és kvízfeladatokat is megoldottak. A találkozó győztese a Miklósfai-iskola lett, sőt a vándorkupát is átvehették, így a következő tanévben ők szervezhetik meg a találkozót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában