Tizedik évforduló

2024.06.11. 07:00

Nyárköszöntő polgárőr-buli Öreghegyen

Pártolóik és barátaik társaságában pénteken este nyárköszöntő zenés pikniken vettek búcsút a közösségi téren felállított májusfájuktól a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület tagjai.

Fincza Zsuzsa

A borkorcsolyáról (sült kolbász és csirkemell) László István gondoskodott

Fotó: Fincza Zsuzsa

Az idén megalakulásának 10. évfordulóját ünneplő polgárőr közösség a tavaszt hagyományőrzéssel (pincejárás, hegy-, és kápolnaszentelés, májusfa állítás) és munkával (békamentő-kerítésépítés, szemétszedés) köszöntötte, ezúttal elérkezett látták az időt a kikapcsolódásra: úgy döntöttek, a "vakációs" évszakot vidám összejövetellel, zenés, táncos, éjszakába nyúló nótázós bulival indítják. 

A nyárindító piknikre meghívták pártolóikat és barátaikat is
Fotó: Fincza Zsuzsa


- A legjobb csapatépítő tevékenység a vállvetve végzett munka és közös szórakozás - fogalmazott Dancs István az egyesület elnöke, hangsúlyozva, hogy az öreghegyi polgárőröknek a járőrszolgálattal végzett bűnmegelőző feladatok ellátása mellett mindkettőben részük van. Tovább komfortosítják, szépítik a közösségi teret, a májusfa búcsúztató piknik pedig szinte hagyománynak számít.

A tavaly felavatott közösségi terükön, immár ideális körülmények között tarthatták a nyárindító rendezvényüket
Fotó: Fincza Zsuzsa

 

A májusfát, amit együtt állították fel, közösen fektették el
Fotó: Fincza Zsuzsa

A hagyományőrző összejövetelek sora a hónap utolsó napján folytatódik: a szintén a polgárőrök szervezésének köszönhetően új tetőzettel ellátott, s újraszentelt kápolnánál tartandó Péter-Pál búcsú alkalmával a szentmise után délután műsoros, táncos rendezvényen várják a környéken élőket.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában