Választás 2024

2024.06.09. 22:35

Balogh László a kanizsai eredményekről

Nagykanizsán 75 százalékos feldolgozottság mellett úgy tűnik, Balogh László polgármester nem folytathatja.

Benedek Bálint

Balogh László jobb eredményre számított, de megvárja a végleges eredményt

Fotó: Szakony Attila

Nagykanizsán a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a szavazatok 75 százalékos feldolgozottsága mellett nem Balogh László eddigi polgármester győzelmét vetíti előre. A Fidesz-KDNP Sugár utcai eredményváróján jártunk.

– Szeretném megvárni a végleges eredményt, de sejthető, hogy Horváth Jácint (Éljen VárosuNK! Egyesület) nyerte Nagykanizsán a polgármester-választást – mondta Balogh László regnáló polgármester. – Az utolsó pillanatig reménykedünk, hogy a mi értékközösségünk megkapja azt a visszajelzést, amit a kampányunk alapján érdemelnénk. Kemény és nehéz kampány után vagyunk, nekem nincs lelkiismeret-furdalásom, bevallom őszintén, jobb eredményre számítottam. Olyan korszakhatár van Nagykanizsán, amely kapcsán újra kell gondolnunk a dolgokat.

Balogh László megköszönte a demokratikus szavazáson résztvevőknek, hogy a Fidesz-KDNP szövetségre adták le a voksukat, s bizalmuk volt bennük.

Az eredményvárón Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is röviden értékelt. 

– Abban az esetben, ha Horváth Jácint lesz a polgármester, bizonyíthatja azt, hogy tud eredményt produkálni a kormány nélkül – fogalmazott. – Remélem, hogy nem azt a háborút akarja folytatni, amit eddig tett. Sem ő, sem az ÉVE-frakció. Mert a város őnáluk többet érdemel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában