Sárlavina zúdult a községre

2024.06.11. 15:00

Az idén negyedszer öntötte el a 74-es főutat az iszap

Az idén már negyedszer öntötte el Hahóton a 74-es főutat, illetve a fakospusztai településrészt a közeli dombról lezúduló sárlavina. A helyiek leginkább azért haragosak, mert több mint hat éve megoldatlan a probléma.

Pásztor András

Így nézett ki hétfőn a 74-es főút Hahót közelében

Forrás: ZH

A legutóbbi hétfői esetről Szabó Zsolt, Hahót polgármestere számolt be. Mint mondta: a hirtelen lezúduló csapadék ismét jelentős mennyiségű iszapot mosott ki a 74-es főúttól nyugatra található mezőgazdasági területekről.

Forrás: ZH

– Évek óta visszatérő probléma, hogy az esőzések után a sár és az iszap elönti a 74-es főutat, illetve a fakospusztai településrészt – kezdte a polgármester. – Az idén ez már a negyedik alkalommal volt, az úton hömpölygő sár nemcsak a közlekedők biztonságát, de a közelben élők ingatlanjait is veszélyezteti, a vegyszerrel szennyezett iszap ugyanis befolyik a lakóházak udvarába, a melléképületekbe, garázsokba, kiskertekbe.

Mint arról Horváth Zsolt beszámolt: a probléma már 2018-tól fennáll, és egyre nagyobb gondot és károkat okoz.

Forrás: ZH

– A lakosság védelme, közlekedésének biztosítása érdekében az évek alatt több alkalommal húzólappal és kézi erővel tisztítottuk meg a nagy mennyiségű sártól, hordaléktól az utat az önkormányzat költségén – hangsúlyozta a polgármester. – A probléma megoldása érdekében számos egyeztetés, jelzés, helyszíni bejárás történt, de sajnos ennél tovább nem jutottunk, megoldás azóta sem született a problémára.

Szabó Zsolt polgármester jelezte: legutóbb a Magyar Közút Zalaegerszegi Üzemmérnökségével is egyeztetett, de konkrét lépések nem történtek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában