Határtalanul! pályázat

2024.06.11. 13:00

A szomszédos országokba kirándultak a nagykanizsai Péterfy-iskola tanulói

A Péterfy-iskola 35 tanulója és négy kísérő pedagógusa a Határtalanul! pályázat keretein belül öt, élményekkel teli napot töltött Szlovéniában és Horvátországban.

Benedek Bálint

Varázslatos helyszíneken jártak a fiatalok, melyek örök élményt jelentenek számukra

Forrás: ZH

A tanulmányi kirándulás célja a két ország magyar történeti és kulturális kincseinek felkutatása, megismerése, a hazaszeretetre nevelés, az emberi kapcsolatok ápolása volt. A kirándulás első két napját a diákok Szlovéniában töltötték. Lendva, Dobronak, Felsőlendva, Battyánfalva, Muraszombat történelmi emlékhelyeit, várait keresték fel. A programot kézműves foglalkozás, helyi termelőnél kóstolás, rövidebb túrák is színesítették, majd eljutottak a Hármashatárhoz is. Ezután három napra tovább utaztak Horvátországba. Csáktornyán a várlátogatás után koszorút helyeztek el a Zrínyi-szobornál. A következő állomás Zágráb volt. Majd Rijeka, Opatija és Lovran belvárosában felkeresték a magyar vonatkozású épületeket, templomokat, villákat, emléktáblákat. A tengeri fürdőzés sem maradhatott el. A hazafelé úton a mesés Trakoscan-i várat és Lepoglava barokk templomát nézték meg.

Forrás: ZH

Az utazás során Pápa Mónika, Pátkai Eszter, Somogyiné Kovács Krisztina és Valgut Anita pedagógusokkal a diákok olyan helyeket fedezhettek fel, melyekről eddig csak a tanulmányaik során hallottak. A látnivalók sokasága, a rengeteg közös élmény még biztosan sokáig velük marad.

Forrás: ZH

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában