Országos alkalmazásfejlesztési verseny újra

2024.05.30. 15:00

Várják a középiskolás csapatok jelentkezését a PENdroidra

Benedek Bálint

Az idén februárban a Pannon Egyetem Nagykanizsa - Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban rendezett döntőben küzdenek a csapatok

Fotó: Szakony Attila

A Pannon Egyetem Nagykanizsa - Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ, a Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány és a Műszaki Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszéke 2024-ben is - immár tizenegyedik alkalommal - megrendezi a PENdroid országos középiskolás alkalmazásfejlesztési versenyt. Jelentkezni ITT lehet.

A PENdroid a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának tehetséggondozó programja, melyben az érdeklődő hallgatóknak lehetőséget és szakmai hátteret biztosítanak az önálló fejlődésre, és a csapatban való szoftverfejlesztés megtapasztalására. A program célja: az egyetemi képzésben lévő informatikus hallgatók standard oktatás szintjét meghaladó tehetséggondozó csoport megalkotása, amely naprakész piaci elveken működő informatikai feladaton keresztül fejleszti a hallgatókat. Különös hangsúlyt fektet arra, hogy a résztvevők motivációját fenntartva fejlessze a csapattagokat és minden olyan nélkülözhetetlen kompetencia fejlődjön, amely egy ipari környezetben fontos a világszínvonalú informatikai alapú termékek megszületéséhez. Ilyen fejlesztendő emberi tulajdonságok például a programozói tudás, a modern technológiák gyakorlati alkalmazása, a csoportban dolgozás képessége, a projektszemlélet, az online piactér működési ismerete, vagy a felhasználóigény alapú szoftverfejlesztés.

A programba bevont hallgatók Android alapú eszközökre programokat/applikációkat fognak fejleszteni. A kifejlesztett programok minden esetben az egyetem tulajdonában maradnak és teljesen ingyenes terjesztésűek és hozzáférésűek lesznek a Google Play áruházából. Ez a rendszer pontosan adminisztrálja, melyik program hányszor lett letöltve. A tehetséggondozó módszer egyik legfontosabb eleme, hogy a keretein belül kifejlesztett szoftverek célja minél nagyobb – lehetőleg 10 000 000 feletti – letöltésszámot érjenek el. Az ipari fejlesztésekhez hasonlóan ennél a tehetséggondozó csoportnál is projekteket definiálnak, amely végcélja egy konkrét mobiltelefonos alkalmazás. A hallgatók szabadon csatlakozhatnak az egyes projektekhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában