Ismét díszlik a fürdőváros központja

2024.05.20. 14:00

Több mint nyolcezer tő virág Hévíz közterein

Több mint nyolcezer tő virág került ki májusban Hévíz köztereire, amelyek így ismét meghitt pompával várják az arra járókat.

Péter B. Árpád

A Festetics, a Városháza és a Moll térre 5500 tő virág került

Forrás: önkormányzat

A Festetics, a Városháza és a Moll térre 13 fajta, összességében 5500 tő egynyári virágot ültettek a Gamesz munkatársai.

– A növények változó magassága és izgalmas színvilága adja majd a terek különleges varázsát, és a gyorsan bokrosodó virágok hamarosan teljes pompájukban mutatkoznak. Egyes felületekre évelő növények kerülnek majd ki, ezek ültetése később történik – mondta el Papp Gábor, aki megköszönte a Gamesz dolgozóinak, hogy „a nehéz időkben is kitartottak, és lelkiismeretesen szépítik városunkat”.

Ismét virágdíszbe borult a Schulhof sétány
Forrás: önkormányzat

Időközben a Schulhof sétányra is virágok kerültek, amelyeket Hévíz mintegy 1,5 millió forint értékben szerezett be, a munkákra pedig összességében négymilliót fordított. Itt 200 négyzetméterre 2692 tő került, ahogyan a városvezető leszögezte: azért, hogy fokozzák a sétány varázsát és visszahozzák a sokak által hiányolt látványt.

– A Gamesz költségvetésében különítettünk el erre forrást, a munkát pedig egy külső vállalkozás végezte, meghatározott ütemterv szerint. Itt elégezték az előkészítő földmunkákat, betöltötték a termőföldet a területre, majd ágyásokat alakítottak ki, biztosítva a tápanyag-utánpótlást, végül pedig kikerültek a virágok a területre – ismertette Papp Gábor, aki arra biztatta a város polgárait és vendégeit, sétáljanak egyet és gyönyörködjenek a virágok szépségében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában