Megmozdultak a nagykanizsai gyerekek

2024.05.30. 13:30

Szeretem az Anyukámat - rajzpályázat óvodásoknak

A nagykanizsai Adni Jó Baráti Társaság tavaly ősszel alakult a Kanizsai Fiatalok Közössége (KFK) ernyőszervezeteként. A kitűzött céljaik között szerepel többek között az adománygyűjtés és -osztás egész évben, a családok segítése, valamint rajzpályázatok és jótékonysági rendezvények lebonyolítása. A társaság nemrégiben rajzpályázatot hirdetett „Szeretem az Anyukámat” címmel, Nagykanizsa óvodáskorú gyermekeinek.

Benedek Bálint

Szollár-Nikolics Zsanna az egyik díjat adja át az eredményhirdetésen

Fotó: ZH

A felkérésben 9 tagintézmény vett részt és 83 pályamű érkezett. Az eredményhirdetést és a rajzokból készült kiállítás megnyitóját nemrégiben tartották a Honvéd Kaszinóban. Az ünnepségen Halmos Ildikó, az intézmény igazgatója megemlítette, mennyire fontos e korosztály motoros képességeinek fejlesztése, amiben a rajzolás jelentős segítséget nyújt. 

A helyezettek értékes ajándékcsomagot és kitüntető oklevelet kaptak, aminek átadásában Halmos Ildikó, Szollár-Nikolics Zsanna, a KFK vezetője és Budavölgyi Kálmánné, az Adni Jó Baráti Társaság vezetője segített. A kiállítás még május 31-ig látogatható.

Halmos Ildikó és Budavölgyi Kálmánné a díjkiosztón 
Fotó: ZH

Eredmények

Kiscsoport, különdíj: 1. Jandzsó Hanna, 2. Flórián Karina (mindketten Attila tagóvoda). Középső csoport: 1. Tóth Sára, Tóth Janka, 2. Károssy Dorottya (mindannyian Hevesi), 3. Hervai Zsóka (Piarista). Különdíj: 1. Németh Hanna (Piarista), 2. Németh Abigél (Attila). Nagycsoport: 1. Paál Alíz (Rózsa), Szigeti Liliána (Attila), 2. Belső Emília (Piarista), Tizedes Vivien (Hétszínvirág), 3. Torma Bori (Miklósfa), Tóth Flóra Ágnes (Nagyrác). Különdíjak: 1. Hevesi (Csibe csoport), 2. Kárpáti Kristóf Zoltán (Attila), 3. Jósvai Júlia (Hétszínvirág), 4. Paszternák Dávid (Attila).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában