Az iskolások szívesen tekertek Szigetvár környékén

2024.05.25. 12:30

Nagyrécsei bringások kalandjai a Zselicben

A Sport43 program keretében a Mateusz Magyar Kerékpáros és Turisztikai Szövetség támogatásával a Zselicbe szervezett bringatúrát a Nagyrécsei iskola a 6., 7. és 8. évfolyamon tanulóknak. A szigetvári városlátogatással összekötött programon 23 gyermek szerepelt Kissné Kondákor Mariann és Oláh Orsolya Boglárka testnevelő tanárok kíséretében.

Benedek Bálint

A kirándulók Szigetváron megtekintették a szépen felújított és izgalmas interaktív kiállítást tartalmazó Zrínyi Miklós várat

Fotó: ZH

A kirándulók Szigetváron megtekintették a szépen felújított és izgalmas interaktív kiállítást tartalmazó Zrínyi Miklós várat, részt vettek egy viselet- és fegyverbemutatón, valamint egy játékos foglalkozáson (Szabadulás a török fogságból) a vár animátoraival.

Fotó: ZH

Ezt követően a csapat 25 kilométert tekert a közeli Mozsgó településig és vissza. 

Fotó: ZH

Az út során számos kalandban lehetett részük. Például legyőzték a turbéki szőlőhegyi emelkedőt, ahol egykor Szulejmán szultán sátra állt az ostrom idején.

Fotó: ZH

 Mindenki jól érezte magát, és örömmel mesélt otthon az élményeiről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában