136 tanuló kapott

2024.05.24. 11:30

Minőségi notebookok iskolásoknak

A nagykanizsai Hevesi-iskolában csütörtökön 136 tanuló kapott notebook eszközt. Az 5., 6. és 9. évfolyamon tanuló diákok laptopjai kizárólag személyes használatra szolgálnak, nem válnak a fiatalok tulajdonává.

Benedek Bálint

A Hevesi-iskolában 136 minőségi notebook gépet adtak át a szülőknek. Az egyiket Cseresnyés Pétertől Kéryné Grommer Melinda vette át, aki a hatodik osztályos fiának, Kéry Bálintnak vitte a gépet

Fotó: Szakony Attila

A hivatalos átadón Biró Patrik, a Nagykanizsai Tankerületi Központ szakmai vezetője elmondta: tavaly december 15-ig volt lehetősége a köznevelési intézményekben tanuló 5., 6. és 9. évfolyamos diákok törvényes képviselőinek regisztrálni oktatási célú személyes használatú notebook iránti igényeiket a KRÉTA rendszerben. Várhatóan június közepéig minden regisztrált diák megkapja notebookját. Az országos programban 495 állami, egyházi, nemzetiségi önkormányzati és magánfenntartó több mint 3000 iskolája vesz részt. A program a személyes használatú új gépeken túl intézményi használatra szolgáló notebookokat is biztosít az iskoláknak, ezzel javítva az IKT eszközellátottságot és az azokhoz való egyenlő hozzáférést.

– A Nagykanizsai Tankerületi Központ 41 intézményéhez 2309 darab notebook került – folytatta Biró Patrik. – Ebből a 13 nagykanizsai iskolában 1119 darabot osztottunk ki, a Hevesi-iskolában pedig 136 gépet vehettek át a szülők.

Az eseményen megjelent Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is. Elmondta: a notebook készülékeket azért kapták a gyerekek, hogy a tanulásukat, az ahhoz szükséges információszerzésüket megkönnyítse. Természetesen a világháló számos veszélyt rejt, javasolta, ezekről lehetőség szerint a tanárok tájékoztassák a fiatalokat. Az informatika ismerete a mai világban elengedhetetlen, jó lenne, ha az ifjúság tudatos lenne a notebook használatakor, tette hozzá.

– A mai diákokat más módszerekkel kell nevelni, mint a negyven évvel ezelőttieket – emlékeztetett Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója. – Ahhoz, hogy a tanulás hatékony legyen, elengedhetetlenek ezek a digitális eszközök. A pedagógusok felelőssége mellett a szülőké is fontos, hogy valóban a gyermekek tájékozódását segítsék a készülékekkel.

Szabó Erzsébet, a Hevesi-iskola igazgatója kiemelte: a mostani szállítmánnyal együtt az 5., 6. és 7. osztályos tanulókat ellátták már számítógéppel, amit olykor az iskolába is elhozhatnak. Minden osztályban van interaktív tábla, mely összekapcsolódva a diákjaik minőségi eszközével új szintre emeli az oktatás színvonalát. Öröm számukra ez az ajándék, hiszen nem minden család engedheti meg magának, hogy a gyermekének külön számítógépe legyen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában