Biztonsági ellenőrzés

2024.05.20. 13:00

Megvizsgálták a zalaegerszegi kórház tűzvédelmi helyzetét

A zalaegerszegi tűzoltók három napon át tartottak biztonsági ellenőrzést a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházban. Megvizsgálták az épületek, valamint a felvonulási területek megközelíthetőségét, azok használhatóságát és jelölését.

Antal Lívia

Ellenőrizték a helikopter-leszálló habbal oltó rendszerét

Forrás: Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház

Valamennyi épületnél ellenőrizték, hogy a legfelsőbb használati szinteket is meg tudják-e közelíteni az emelőkosárral és ha kell, biztonsággal ki tudják-e menteni az ott tartózkodókat, ismertette a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház közösségi oldalán. Mint írták, mivel több nagyra nőtt fa korlátozta a hozzáférést, a tűzoltók eltávolították a lombkoronák akadályt képező ágait. Felhívták a figyelmet a parkolási fegyelemre, hogy a sárga felfestéssel jelzett területek mindig szabadon legyenek. Baj esetén ezek a pontok garantálják a teljes lefedettséget, ahonnan kiszámíthatóan meg tudják közelíteni az épületeket a tűzoltók. A helikopter-leszálló területén a habbal oltó rendszert is tesztelték, azokkal a kórházi dolgozókkal együtt, akik tavaly elvégezték a 40 órás tűzoltói alaptanfolyamot.

A nagyra nőtt fák ágait lefűrészelték
Forrás: Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában