58 méter hosszban

2024.05.15. 18:30

Járdafelújítás a zalaegerszegi Kinizsi utcában

Az elmúlt években az intézmények, illetve a közösségi terek fejlesztése mellett gondot fordítottak az utakra, járdákra, a parkolóhelyek bővítésére is Zalaegerszegen, a páterdombi városrészben.

Arany Gábor

A felújított szakasz

Fotó: Pezzetta Umberto

Ezt Gecse Péter alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője fogalmazta meg szerdán délelőtt a Kinizsi utca 70-72/B. számú társasház előtti, járdafelújításáról tartott tájékoztatón. Az út melletti zöldfelületre telepített, és az évek során közel 15 méteresre megnőtt fenyőfák felnyomták a járdát, ami több pontján balesetveszélyessé vált. Emiatt a teljes felújítás elengedhetetlenné vált, ezt a Zala-Müllex Kft. végezte el. A 4,6 millió forintba került rekonstrukció részeként teljes szerkezetében újraépítették 58 méter hosszban, 1,8 méter szélességben a gyalogosok útját, mégpedig 20 centiméteres betonalappal, amire 4 centiméter vastag aszfaltréteg került. A munkálatok részeként a zöldfelületet is rendezték, ősszel pedig a környezetbe illő fákat ültetnek.

A sajtótájékoztatón Gecse Péter (középen) és Szabó János, a polgármesteri hivatal közútkezelő szakreferense
Fotó: Pezzetta Umberto

Gecse Péter szólt arról is, hogy az elmúlt pár évben Páterdombon parkolókat újítottak fel és építettek újakat, ezzel kilencvennel bővült a férőhelyek száma. Ezenkívül megtörtént a Juhász Gyula utca felújításának első üteme, a Kinizsi Pál utcában pedig befejeződött a rekonstrukció, a Holub József és Szegfű utcában is történtek burkolatjavítások. A lakossági jelzések alapján ütemezetten avatkoztak be: járdát javítottak a Báthory István, a Juhász Gyula, a Tulipán utcában, és most a Kinizsi Pál utcában. Az ilyen jellegű beavatkozások folytatódnak, további járdák, utcák kerülnek sorra, tett ígéretet az alpolgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában