Szórakozás, vendéglátás

2024.05.26. 18:50

Hagyományőrző falunap Lendvajakabfán

Sportbemutató és zenés fellépők műsora is várta az érdeklődőket a lendvajakabfai falunapon.

Korosa Titanilla

Jobbról Vigh László, Paál Bernadett alpolgármester, Egri Éva és Kelemen Barnabás Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész a megnyitón

Fotó: Korosa Titanilla

Vasárnap délelőtt szentmisével kezdődött az esemény, majd a délutáni programok előtt a megnyitón Egri Éva polgármester és Vigh László, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket. Az alkalomra fotóösszeállítást készítettek, mely betekintést nyújtott a látogatóknak a település elmúlt négy évéből.

Fotó: Korosa Titanilla

Egri Éva polgármester ehhez kapcsolódóan köszönetet mondott a közösség tagjainak, segítőknek a támogatásért, a fejlesztések megvalósításáért. 

Fotó: Korosa Titanilla

Vigh László a választásokra készülve úgy fogalmazott, hogy fontos végiggondolni, hogy a településeken azok kapjanak bizalmat a választóktól, akik a vezetői tisztségből a legtöbbet ki tudják hozni. Mint mondta: Lendvajakabfa vezetése gyönyörű falut hozott létre s közösséget alkotott az elmúlt években, s folytatásra méltó. A kormány célja az, hogy továbbra is segítse a falvak működését a vidékfejlesztési programokon keresztül. A települések fejlődését mutatja, hogy sok helyen elfogytak az eladó házak, házhelyek és "trendi" lett vidékre költözni.

Fotó: Korosa Titanilla

A nap további részében a Lenti-Tófej Fanatic Jump Kids csoport, majd Szeredy Krisztina és Leblanc Győző operetténekesek léptek színpadra. Az önkormányzat vendéglátással is készült a programra érkezőknek. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában